GLEDATELJI SE ŽALE

Svađe, eksplicitni sadržaji, smrt: Nova sezona kontroverznog reality showa primila više od 700 tužbi

Gemma Owen, kći legendarnog nogometaša Michaela Owena, jedna je od ključnih, ali i najkontroverznijih figura nove sezone

Gemma Owen u realityju ”Love Island”

 Screenshot Itv

Britanski reality show "Love Island" primio je preko 781 pritužbu u posljednja četiri tjedna, točnije, od svoje premijere 6. lipnja, piše Variety.

Pritužbe na popularni reality show, čija se osma sezona trenutačno prikazuje, upućene su britanskom medijskom regulatoru Ofcomu, a prikazuje se u ogoljenom formatu od nedjelje do petka na ITV2.

image

Gemma Owen i Liam Llewellyn

Itv/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Do sada smo primili ukupno 781 pritužbu na aktualnu sezonu "Love Islanda" - potvrdio je glasnogovornik Ofcoma.

Prema Ofcomu, gledatelji su bili zabrinuti zbog maltretiranja u emisiji, dobrobiti i mentalnog zdravlja natjecatelja, a posebice onih koji su više pred kamerama od drugih. Također, gledatelje zabrinjava i razlika u godinama između natjecatelja.

Natjecateljica Gemma Owen, čiji je otac engleska nogometna legenda Michael Owen, ranije je u sezoni konstantno bila pred kamerom i u centru pozornosti, zbog čega su gledatelji na Twitteru show prozvali "The Gemma Show". S 19 godina, Gemma je najmlađa natjecateljica, a prije nego što su se oboje "ponovo spojili" s drugim natjecateljima, bila je u paru s 27-godišnjim Davideom Sanclimentijem. Podsjetimo, od parova se očekuje da spavaju u istom krevetu i zajedno sudjeluju u "nepristojnim" izazovima, što često rezultira svađama, eksplicitnim sadržajem i brojnim reakcija na internetu.

Međutim, ovogodišnje pritužbe su poprilično mlake u usporedbi s prošlogodišnjima, kada je jedna epizoda privukla rekordnih 25 tisuća pritužbi nakon što su se Teddy Soares i Faye Winter žestoko posvađali. Većina pritužbi je bila fokusirana na ponašanje Winter.

“Love Island” je posljednjih godina pod intenzivnim nadzorom, posebice zbog samoubojstva dvoje bivših natjecatelja te voditeljice Caroline Flack.

image

Caroline Flack

Ian Gavan/Avalon/Profimedia

Ipak, show, koji se prikazuje manje od dva mjeseca, ostaje veliki hit za televizijsku kuću ITV, debitirajući s 2,4 milijuna gledatelja u prvom nastavku sezone. U ponedjeljak navečer zabilježio je najveću gledanost ove sezone s ukupno tri milijuna gledatelja, na svim uređajima.

Kad su mu se obratili za komentar u vezi s ovogodišnjim pritužbama, glasnogovornik ITV-a uputio je Variety na njegove protokole o dužnosti brige, koji navode da svi natjecatelji imaju pristup uslugama vezanim uz mentalno zdravlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:08