SVI SU OSTALI U ČUDU

Tetiana odmalena pleše u cirkusu, balansiranjem na žici osvojila je zlatni gumb u ‘Supertalentu‘

Žiri je oduševio i Jerry Vale kojemu se život skroz preokrenuo kad je odvjetničku karijeru u Dubaiju zamijenio pjevanjem na ulici
Tetiana Kundyk
 Nova TV

Nedjeljnu epizodu "Supertalenta" prema neslužbenim podacima pratilo je 51,7% gledatelja pred malim ekranima. Iz epizode u epizodu interes i oduševljenje publike raste, a u trećoj epizodi dodijeljen je još jedan zlatni gumb. Ovoga puta izravan plasman u polufinale osvojila je Tetiana Kundyk koja je izvela zapanjujuću točku balansiranja na žici. Tetiana je pažnju žirija pridobila svojom spretnošću i zahtjevnom koreografijom koja se sastojala od uvježbanih plesno-akrobatskih pokreta. Iako joj je nastup na "Supertalentu" prvi nakon rođenja sina, Tetiana se u jednom trenutku na žicu popela sa stolcem na koji je zatim sjela i pritom balansirala te izazvala oduševljenje publike.

Tetiana je Ukrajinka s engleskom adresom koja je još kao djevojčica počela plesati u cirkusu gdje je razvijala svoj talent. Iako su njezini roditelji mislili da će kao djevojčica odustati od toga, Tetiana još uvijek radi u cirkusu sa svojom obitelji.

Nakon nastupa šokirana Maja Šuput ju je upitala: "Imate li ljepilo na tabanima ili kako stojite na toj žici?", a oduševljenje nije krila ni Martina Tomčić, koja je komentirala: "Ne samo da je divno, nego je zapanjujuće i prekrasno. Pokreti su vam tako elegantni, u izvrsnoj ste formi". No Tetianin nastup posebno je oduševio jednog člana žirija. "U Hrvatskoj postoji izraz, kad nekoga pitaš 'kako je bilo?'. Bilo je li-la. No u ovom slučaju nije bilo tako", rekao je Davor Bilman i stisnuo zlatni gumb koji je Tetiani osigurao mjesto u polufinalu.

Četiri glasa žirija za prolaz osvojila je spektakularna točka Gorana Mitrevskog koji je demonstrirao brojne zanimljive iluzionističke trikove, a atmosferu je doslovno zapalio opasnim hodom po vatri, pri čemu se na pozornicu popeo i Bilman koji je potvrdio da je Goran kroz vatru prošetao bez ijedne ozljede. "Budući da sam sudjelovao u ovoj opasnoj iluzionističkoj točki, meni je to fascinantno", poručio mu je Bilman nakon nastupa, a prenosi Dnevnik.hr.

Prolaz u daljnje natjecanje s četiri DA izborile su i članice benda Pretty Loud. Osim što su poznate po tome da su prvi romski ženski hip-hop bend u svijetu, njihov je cilj ohrabriti žene da se bore za svoja prava, a svojim nastupom oduševile su žiri. "Ja sam skoro izgorjela od želje da idem tu gore i skačem s vama. Fenomenalne ste", rekla je Maja, a pohvalama se priključio i Janko Popović Volarić: "Predivne ste, moćne ste. Vaša poruka o ravnopravnosti je poruka koju bi uvijek trebalo slati i za nju se boriti".

Fascinantne plesne pokrete pokazao je uigrani dvojac koji čine Matija Smetko i Fran Sekić. Iako su već sudjelovali u "Supertalentu", ovoga su puta pokazali nešto sasvim novo, a to su članovi žirija odlučili nagraditi s četiri glasa za prolaz. "Vas dvojica ste apsolutni pokazatelji da je ples jedan odličan talent. Baš onako da vas čovjek odgleda u jednom dahu i apsolutno ste fantastični", zaključila je Martina.

Poseban talent pokazao je jedanaestogodišnji dječak Noa Pradegan koji je žiriju demonstrirao svoje očaravajuće pamćenje. Njegova točka sastojala se od prezentiranja različitih podataka o sportu, a grbovi i članovi nogometnih momčadi bile su samo neke od kategorija na kojima je Noa testirao svoje znanje te osvojio četiri glasa za prolaz.

U trećoj epizodi tri su kandidata pjevačkim nastupom zadivila žiri. Jedan od njih je Jerry Vale, porijeklom iz Venezuele, kojemu se život u potpunosti preokrenuo kad je odvjetničku karijeru u Dubaiju zamijenio pjevanjem na ulici. Nastup na "Supertalentu" vidi kao posljednju priliku da postane poznati pjevač. "Vjerojatno ste bolji pjevač nego odvjetnik. Ovo je bilo fenomenalno!“", rekla je Maja, a s njezinim se mišljenjem složio ostatak žirija dodijelivši Jerryju prolazne glasove.

Svoj pjevački talent koji joj je omogućio prolaz u daljnje natjecanje pokazala je i Marta Prnjić s pjesmom "Hallelujah". "Ja volim poticati talente, čak i kad su oni tek u nastajanju, tako da je to večeras DA", rekla je Martina priključivši se glasovima ostalih članova žirija.

Vesela i nasmijana djevojčica Tara Skidmore svoje je pjevačke sposobnosti pokazala izvedbom mjuzikla, a svoj je scenski nastup obogatila odgovarajućim kostimom. "Bila si preslatka, takvu dozu optimizma i pozitivne energije dugo nismo imali", rekla je Maja. Glazbeno oduševljenje na pozornici priredio je i glazbenik Husejn Bajraktarević izvevši izuzetno zahtjevne ritmove na harmonici, a njegov nastup članovi žirija nagradili su prolazom.

U trećoj emisiji bilo je i onih koji nisu uspjeli izboriti prolaz u daljnje natjecanje. Marina Gazija demonstrirala je meditativni ples koji je naišao na kritike žirija. "Meni je ozbiljno neugodno", rekla je Maja, a njezinom se mišljenju pridružila Martina dodavši: "Hvala Bogu, nisam jedina". Prolaz dalje nije izborio ni Daniel Rašić, koji se žiriju predstavio s talentom pisanja pjesama, a u nastupu mu je asistirao Janko koji se na pozornicu popeo da interpretativno pročita jednu pjesmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28