MIA RIBIĆ

U ‘Superstar‘ stiže peterostruka prvakinja Hrvatske u motocrossu: Zbog njenog talenta mijenjala su se čak i pravila

Mia je sa samo pet godina počela pobjeđivati dečke koji su bili dvostruko stariji od nje

Mia Ribić

 Privatna Arhiva/

Da li bolje pjeva ili vozi motor sutra će u RTL-ovom Superstaru pokazati Mia Ribić (18), zbog koje su se u motocrossu morala mijenjati pravila. 18-godišnja djevojka iz Velike Kladuše, koja redovito pobjeđuje svoje muške kolege, već je sada peterostruka prvakinja Hrvatske, i to u muškoj konkurenciji, iza nje su odvožene utrke svjetskog i europskog prvenstva, a sve je počelo u ranom djetinjstvu.

- Ljubav prema motocrossu sam naslijedila od svog tate. On me uveo u taj svijet prije 14 godina jer je također bio vozač. Kad sam prvi put sjela na motor imala sam četiri godine, nisam još znala ni bicikl voziti - prisjeća se Mia koja je sa samo pet godina počela pobjeđivati dečke koji su bili dvostruko stariji od nje. O koliko je velikom talentu riječ vrlo je brzo shvatio i Savez koji je zbog nje čak mijenjao i svoj pravilnik.

image

Mia Ribić

Privatna Arhiva/

- Pravilo je bilo da djeca mogu početi voziti utrke prvenstva Hrvatske s navršenih šest godina. S obzirom na to da sam već s pet godina bila veoma brza i uspješna, pravilnik je promijenjen te sad djeca s navršenih pet godina imaju pravo nastupiti na utrci Hrvatskog prvenstva - kaže Mia koja među svojim najvećim sportskim uspjesima, osim osvojenih državnih prvenstava, ističe treće mjesto na Europskom prvenstvu u Francuskoj te prve osvojene bodove na Svjetskom prvenstvu sa samo 16 godina.

- Za mene je najveći uspjeh to što imam čast biti uzor mnogim novim mladim vozačicama. Dečkima definitivno nije svejedno kad ih pobijedim, ali jednostavno se nauče nositi s time jer im nema druge. Više puta sam osjetila neku ljubomoru s njihove strane, što meni teško pada jer izvan staze mi nisu samo konkurenti već ih gledam i kao prijatelje. Dok vozim, uživam. Imam neku slobodu i kreativu koju mogu izbaciti u svom stilu vožnje - dodaje učenica zagrebačke Sportske gimnazije koju na Instagramu prati gotovo 100 tisuća ljudi, a ondje redovito dijeli sadržaj sa svojih utrka.

image

Mia Ribić i tata

Privatna Arhiva/

Sada je odlučila pokazati i svoj glazbeni talent.

- Pjevam od malih nogu, ali ne profesionalno. Mikrofon sam prvi put uzela u ruke na prvoj audiciji Superstara tako da nemam apsolutno nikakvog prijašnjeg iskustva. Slučajno sam vidjela reklamu za prijavu i pomislila kako je možda vrijeme da se uključim u neki glazbeni show. Iskreno, jednako cijenim komentare i mišljenja svih članova žirija. Smatram da svako od njih vidi drugačiji segment u kandidatu, a da zajedno mogu vidjeti cijelu sliku - kaže Mia kojoj je najveći glazbeni uzor Shawn Mendes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:03