TRI TALENTA

Vanessa, David i Luka brane boje dijaspore u ‘Superstaru‘: ‘Plan mi je svakako preseliti u Hrvatsku‘

Njih troje prošlo je među 12 najboljih pjevača koji u finale stižu odlukom Severine, Nike, Filipa i Tončija

David, Vanessa i Luka u Superstaru

 Rtl/

Među tisuću glazbenih talenata što su se prijavili za RTL-ov ‘Superstar‘ bilo je i mnogo mladih ljudi iz regije kao i iz dijaspore, a čak troje prošlo ih je među dvanaest najboljih pjevača koji u finale stižu odlukom Severine, Nike Turković, Filipa Miletića i Tončija Huljića, koji se uvijek, primijetili smo, raznježi kad na scenu stupi Vanessa Kralj, koja u show dolazi iz Austrije.

- Uvijek kažem da sam Hrvatica rođena u Austriji. Veći dio djetinjstva sam provela kod bake u Hrvatskoj, odrasla sam uz našu kulturu i jezik. Preferiram hrvatsku glazbu, oduvijek mi je bliža srcu - govori Vanessa kojoj je najveća podrška upravo njena baka.

image

Vanessa Kralj i baka

Rtl/

Simpatična plavuša, koju nije teško zamisliti kao novu pjevačicu Magazina, studira engleski jezik, psihologiju i filozofiju. Svira klavir, a svoju kreativnost iskazuje i pisanjem tekstova i glazbe. Sebe opisuje kao osobu koja se većinu vremena smije, vrlo harmoničnu i discipliniranu, a kad nešto želi, za to se i bori.

image

Vanessa Kralj

Rtl/

- Mislim da mogu pobijediti u ‘Superstaru‘, ali moram reći da smo svi posebni na svoj način i baš svakome želim pobjedu - kaže Vanessa s kojom se slaže i David Amaro iz Slovenije.

- U ovom showu su svi iznimno talentirani. Uzbuđen sam pred emisije uživo i jedva čekam stati na pozornicu, a onda je sve moguće - govori David koji obožava Dalmaciju, a glazbom se počeo baviti još u osnovnoj školi. Sedam godina proveo je živeći u Manchesteru, a po povratku u Sloveniju počeo je raditi kao voditelj na Radio Štajerski val. Uz to, snima i videa za YouTube u gdje pod nadimkom Quickie ugošćava slavne Slovence.

image

David Amaro

Rtl/

Luka Veljković, treći predstavnik dijaspore u Superstaru, stiže iz Švicarske, no u Zagrebu je ‘kao doma‘ jer tu dolazi barem tri puta godišnje.

- Ovo je moja domovina i uvijek imam osjećaj pripadnosti kada sam tu. U Zagreb bih preselio istog trena, posebno zbog glazbene karijere - kaže mladić koji pjesme posvećuje Severini, a čija je velika želja predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

image

Luka Veljković

Rtl/

Luka radi kao ekonomist, a u slobodno vrijeme obožava izlaziti i družiti se.

- Glazba mi je život. Otkad znam za sebe - pjevam i plešem, odmalena su mi svjetske zvijezde uzor u ovome što radim, volim Arianu Grande, BTS, BLACKPINK… - navodi Luka koji se već okušao i u njemačkoj verziji ‘Superstara‘ gdje je također ušao u uži izbor kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:50