VIJEĆE ZA MEDIJE PREGLEDAVA SNIMKE

VELIKA ISPOVIJEST ČOVJEKA O ČIJEM PENISU BRUJI HRVATSKA 'Uvijek me preplave osjećaji kad ga izvadim i krenem slikati, iznenadila me Martina Tomčić...'

Brent Ray Fraser
 Profimedia, HotSpot Media

Vijeće za elektroničke medije istražuje nastup kanadskog “slikara” Brenta Raya Frasera (39) koji je u nedjelju navečer u reality showu “Supertalent”, prikazanom na Nova TV-u, tijekom nastupa slikao po platnu spolovilom. Nacrtao je člana žirija Davora Bilmana i sliku mu darovao.

Iako je Nova TV cenzurirala najintimnije dijelove Brentova tijela, nakon prilično negativnih komentara gledatelja na društvenim mrežama, iz Vijeća su za portal direktno.hr potvrdili da je “obrada predmeta u tijeku”.

Međutim, zasad službene presude nema i stručne službe Vijeća sporni materijal tek pregledavaju, tražeći dokaze je li emitiranjem sporne točke prekršen neki od pravilnika ili zakona.

Istodobno Nova TV objašnjava svoju stranu priče.

Tijekom nastupa Brenta Raya Frasera u publici nije bio prisutan nijedan maloljetnik, potvrdili su, a tijekom cijele emisije na ekranu je išla obavijest da programski sadržaj nije primjeren za gledanje mlađima od 12 godina. Također napominju kako je točka pomaknuta na sam kraj emisije koji se emitira u kasnonoćnom terminu.

Jako je zadovoljan

Dok se čeka odluka Vijeća treba spomenuti da je Brent prošao u drugi krug natjecanja, tako da ćemo ga ponovno gledati na malim ekranima. U međuvremenu stupili smo u kontakt s Brentom koji je trenutačno u Kanadi. Pitali smo ga je li on bio zadovoljan svojim nastupom u Supertalentu.

- Vrlo sam zadovoljan, iako mislim da sam sliku mogao dovršiti malo brže. Osjećam se oslobođeno i vrlo emotivno. Uvijek me preplave osjećaji kad slikam - otkrio je Brent.

Čim je izašao na pozornicu, studio je napustila članica žirija Martina Tomčić. Je li to Brenta pogodilo?

- Iznenadilo me. Nadao sam se da će dulje ostati kako bi u potpunosti iskusila moj kreativni proces - istaknuo je Brent i potvrđuje kako je već nastupao u sličnom formatu “Francuska ima talent”.

- Bilo mi je to prvi put u životu da crtam penisom i moj prvi nastup na nacionalnoj televiziji. Bio sam jako nervozan, ali i pun samopouzdanja i reakcija je na kraju ispala sjajna. Četiri godine poslije, evo me u Hrvatskoj i osjećao sam da se vraćam kući. Pozornica je postala moj atelje i pustio sam slobodi da se razmaše. Čim sam vidio da članica žirija odlazi, znao sam da sam uspio - govori.

Voli kritičare

- A što kažete na kritičare i negativne komentare?

- Obožavam kritičare i slažem se da moj pogled na umjetnost nije za svakoga. Posebno ne za obiteljske emisije, ali ja sam umjetnik. Slikam od svoje treće godine. Želim ljude zabaviti svojom umjetnošću. Yves Klein koristio je ženska tijela umočena u boju da bi njima slikao. Jackson Pollock jednom je rekao: “Nije bitno čime se nanosi boja, važno da je njome nešto rečeno”.

Fraser inače, pišu domaći portali, ima i svoj website na olyfans.com, na kojem objavljuje golišave fotografije i necenzurirane nastupe, ali njihovo gledanje naplaćuje 15 dolara.

U međuvremenu se otkrilo kako je Fraser u Zagrebu boravio prije tri mjeseca, tijekom snimanja emisije koja se sada emitira, a tada je polugol na rolama kružio oko Katedrale.

Fotografije i video postavio je na svoj Instagram profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:49