POBJEDNIK 'ŽIVOTA NA VAGI'

VELIKO SLAVLJE DEČKA S KNEŽIJE Izgubio nevjerojatnih 86,4 kilograma i osvojio bogatu novčanu nagradu!

 
Alen Abramović
 RTL

Dečko s Knežije, 46-godišnji Alen Abramović, pobjednik je treće sezone RTL-ova showa “Život na vagi”. Izgubivši nevjerojatnih 86,4 kg, Alen je osvojio bogatu novčanu nagradu od 150.000 kuna, a već zna kako će je potrošiti.

- Dio nagrade definitivno će otići na novu garderobu jer mi je stara prevelika za čak nekoliko brojeva, a ostatak će biti vjetar u leđa novom poslovnom planu - rekao nam je Alen, pod dojmom i emocijama nakon pobjede. Nije ponosan, kaže, prvenstveno je zahvalan jer se uspio preobraziti.

Naime, Alen je u show ušao kao najteži kandidat treće sezone sa 181,3 kg, a na finalnom vaganju imao je 94,9 kg, s postotkom izgubljene tjelesne mase od čak 47,7 posto.

RTL
Alen Abramović

- Mučila me ta napetost, htjela sam da napokon saznamo tko je pobijedio, čak sam pokušala i sama izračunati postotak izgubljene mase, no nije mi baš išlo - smije se Alenova pet godina starija sestra Suzana. Pobijedio je sam sebe, kaže, to je najvažnije. Zapravo je skinuo “jednog čovjeka” sa sebe, rekla je Suzana referirajući se na pozamašan broj kilograma kojih se Alen riješio.

- Prezgodan je, nije što je moj, ali pogledajte ga samo kako mu stoji to odijelo. Fenomenalno izgleda - zaključuje Suzana i dodaje kako je pri proglašenju jedva suzdržavala suze od ponosa. A borba je bila neizvjesna, i to između samo sva kandidata.

Neizvjesna bitka

Osječanin Marijo Barišić jedini je bio blizu Alena s izgubljenim postotkom tjelesne mase od 45,4 posto. On je ušao u show sa 159,8 kg, a sad ima 87,3 kg. Dakle, izgubio je čak 72,5 kg.

Alen je, priznaje, oduvijek imao problema s kilogramima, a kako je dugo živio u inozemstvu, hranio se nezdravo, pa je tako i nagomilao kilograme. Strahovao je od zdravstvenih problema.

- Imao sam osjećaj da ne živim kako bih trebao zbog okova debljine. Novac mi nije bila nit vodilja u uspjehu, tek sam pred kraj, kad sam shvatio da imam šansu za pobjedu, pomislio na novac koji bih mogao osvojiti. Stvarno sam dotaknuo dno, bila mi je potrebna pomoć - rekao je Alen priznajući da je oklijevao s prijavom.

Htio se riješiti kompleksa poput skidanja odjeće pred nekim, pokušavao je vježbati, no uvijek bi odustao pod izlikom da je “pretežak za vježbanje”. Debljina ga je sputavala i bio je toga svjestan.

- Nije me debljina sputavala u poslu, ali društveni mi je život patio. Primijetio sam zadnjih godina da izbjegavam izlaske i druženja zbog svoje debljine. Povlačio sam se u sebe. Sada sam se promijenio za 360 stupnjeva - sretno će.

Četiri i pol mjeseca potrajala je izolacija u jednoj samoborskoj vili. Kandidati nisu imali nikakvog doticaja s vanjskim svijetom, što je, kaže Alen, zapravo odlična stvar.

- Ta totalna izolacija je s jedne strane teška jer ne vidiš svoje bližnje, no s druge je strane jedna od važnih karika koja je pridonijela uspjehu, pomogla mi je da se fokusiram na cilj - rekao je Alen, koji je za vrijeme trajanja emisije otkrio svoju novu stranu.

RTL
Alen Abramović s voditeljicom showa Marijanom Batinić

Odraz u ogledalu

Nije bio ni svjestan da posjeduje toliku disciplinu. Sam je sebe fascinirao, kaže. Pridržavao se svih pravila i savjeta bespogovorno, više od bilo kojeg drugog natjecatelja iz oba tima. Osim sebe, iznenadio je i svoju trenericu Sanju Žuljević, koja je u startu bila pomalo skeptična.

- Kad sam vidjela one njegove noge, jer mu je tijelo dramatično zadržavalo vodu, mislila sam da će ispasti za dva do tri tjedna. Nisam mislila da će izdržati te napore - rekla je nedavno Sanja, no u finalnoj se emisiji, kaže Alen, posula pepelom.

- Ma, razumijem je, pogled na moju figuru na početku showa nije bio baš obećavajući - priznaje.

RTL
Alen Abramović s trenericom Sanjom Žuljević

Nasreću, Alenu je već prvo vaganje pomoglo u ostvarenju cilja. Bio je lakši za 11 kg i to mu je bio lansirni moment koji ga je doveo do novog neprepoznatljivog izgleda. Ljudi se danima ne mogu naviknuti na svoj odraz u ogledalu kad, primjerice, promijene frizuru, a kako je Alenu koji se kompletno transformirao, teško je i opisati. Još se proučava i navikava, kaže.

- Primjećujem da se nisam kompletno prihvatio, prijatelji mi kažu da još imam pokrete debelog čovjeka, da se gegam i da zaobilazim namještaj u širokom luku kako nešto ne bih slučajno trknuo. A tek kad sam se vidio u odijelu... Bilo je to ostvarenje mojih snova - kaže Alen koji nam je otkrio da ga najviše veseli što sad može kupovati odjeću u svakom dućanu.

- Prije, primjerice, nikad nisam nosio odijela, a želja mi je bila lijepo krojeni kaput - otkriva Alen koji je, čim je izišao, u jednoj prodavaonici poznatog brenda, koju je prije izbjegavao, jer apsolutno ništa nije bilo po njegovoj mjeri, kupio zimski kaput i traperice. - Nema više povratka na staro - siguran je Alen, ne sad kad je okusio ovakav način života. Napokon može trčati po nasipu, što je oduvijek htio - biti poletan i moći trčati, pa sad to redovito čini.

- Knedla mi je bila u grlu kad sam vidio svoje fotografije s početka emisije. Žao mi je tog čovjeka, želio sam ga zagrliti i reći mu da će sve biti dobro - otkriva Zagrepčanin. Prije je zbog posla trgovačkog putnika u području umjetnina živio u Londonu, Španjolskoj i Portugalu, a sad, pak, vjeruje da će se smjestiti u Zagrebu. Ima nove planove, a ne odbacuje potpuno ni dječačku želju da postane pjevač ili glumac.

- Htio bih započeti svoj lifestyle YouTube kanal koji bi se bavio zdravom prehranom, humorom, modom, vježbanjem... Svime pomalo - nabraja na kraju Alen kojeg više ne sputava u ostvarenju snova.

RTL
Alen Abramović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:14