MAMIN RUČAK

Veliko srce kandidata ‘Survivora‘: Plavi tim izborio pobjedu i založio se za crveni

Kandidati su u pješčanoj areni pokazali da usprkos gladi i iscrpljenosti još uvijek u sebi imaju nevjerojatno puno snage

Survivor

 Nova Tv

Da igre i nagrade u 'Survivoru' postaju sve kreativnije iz tjedna u tjedan potvrdio je prvi ovotjedni izazov za nagradu koji je u natjecateljima uspio potaknuti emocije, ali i najveću razinu natjecateljskog duha koju smo dosad imali prilike vidjeti. Razlog tome bila je sentimentalna nagrada na koju je malotko mogao ostati ravnodušan jer su kandidati imali prilike osvojiti omiljena jela koja za njih pripremaju njihove majke i bake. Na velikoj ploči pred kandidatima su se nalazile fotografije njihovih majki ispod kojih su pisali nazivi jela koje su im namijenile. Pašticade, piletina i krumpir iz pećnice te pečeni odojak samo su neki od ukusnih specijaliteta koji su oduševili kandidate, dok je neke od njih, poput Gorana i Ivane, izbor pomalo iznenadio jer su im majke namijenile juhe.

U prvom ovotjednom izazovu kandidati su u pješčanoj areni pokazali da usprkos gladi i iscrpljenosti još uvijek u sebi imaju nevjerojatno puno snage. Dva kandidata iz plavog tima zavezani užetom za dva kandidata iz crvenog tima natjecali su se koji će par prvi pokupiti zastavice koje su se nalazile na suprotnim krajevima pješčanog polja. S obzirom na sentimentalnu vrijednost nagrade, bio je užitak pratiti kandidate kako se natječu u rundama koje su bile neizvjesne do samog kraja.

image

Survivor

Nova Tv

U zadnjoj rundi natjecala su se po tri najžilavija kandidata iz svakog tima, pa su snage odmjerili Tomislav, Goran i Nika protiv Stevana, Branka i Milice. Kandidati su se međusobno povlačili, spoticali i hrvali te padali jedni po drugima, a pobjednički bod za svoj tim ostvario je Tomislav koji je u najnapetijem trenutku nogama uspio izvući posljednju zastavicu.

„Išli smo na zadnju zastavicu i bili smo nadomak nje. Ja sam napravio nekakvu polugu, bacio sam se iza, vidio sam zastavicu i probao nogama i na kraju sam uspio. Za ovakav dvoboj svaka čast crvenoj ekipi, ali volio bih, pošto za ovakav dvoboj treba dva tima, da i crveni dobiju mamin ručak“, poručio je Tomislav, pokazavši tako sportski duh, znajući da je u pitanju dragocjena nagrada. S njim se složila i Nika koja je priznala da je od početka showa priželjkivala ovakav tip igre u kojemu su uživali svi kandidati, a vjerojatno i gledatelji koji su ih pred malim ekranima pratili kroz neizvjesne runde.

Iako je u žaru natjecanja razbio arkadu i dobio šljivu ispod oka, ni Goran se nije mogao oteti oduševljenju. „Odlična borba, stvarno ne mogu opisati bolju borbu. Samo bih spomenuo ono što sam prije spomenuo – hvala mami za riblju juhu. Mama, 30 dana ovdje gladujem i ti mi riblju juhu pošalješ umjesto tjestenine sa škampima koju znaš da jedem svaki put kad dođem u Zadar. Šalim se mama, znaš da volim riblju juhu najviše, samo se nadam kad si poslala recept da si poslala sa puno komada razne ribe da pojedem nešto“, poručio je Goran i dodao: „Pridružujem se željama svojih kolega, stvarno crveni tim zaslužuje svu hranu. Apeliram na vas… Dajte da svi jedemo jer je to najmanje što smo zaslužili nakon ovakve borbe“.

Nakon što su se članovi plavog tima nesebično zauzeli da i suprotni tim dobije zasluženu nagradu, njihove su želje uslišene. Svi kandidati su, osim omiljenih jela koja su im poslale majke i bake, dobili i njihove fotografije kao uspomenu koju su sa sobom uzeli u kampove. „Kada vam bude najteže, mislim da je dovoljno da uzmete sliku svojih najmilijih i da je onda sve lagano“, poručio je Mario te tako odjavio još jedan izazov koji je ujedinio sve kandidate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:43