DOSTA IM JE

Više od 320.000 građana Srbije potpisalo peticiju kojom traže gašenje dviju televizija: ‘Truju narod, uništit će zemlju‘

‘Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima‘

Željko Mitrović, Predrag Ranković Peconi i peticija

 Cropix/Twitter/screenshot/

Recentni stravični događaji u Srbiji uzrokovali su snažnu reakciju tamošnjeg naroda, a ponovno se pojavila i online peticija za gašenje televizija Pink i Happy.

- Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima - stoji u opisu peticije koja je prikupila preko 300 tisuća potpisa u kratkom roku.

image

Stranica s peticijom

Screenshot//

- Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, znanstveno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja - stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta "Kreni - Promjeni".

Uz strmovit porast broja potpisa raste i broj komentara razočaranih građana.

- Već dugo trpimo sadržaj koji nije primjeren za našu djecu - glasio je jedan od komentara.

- Dosta je bilo - poručuje jedan komentator ispod peticije.

- Želim da moja djeca rastu uz kvalitetan obrazovni program, umjesto uz vulgarnosti i nasilje koje oni svakodnevno serviraju - izjasnila se jedna zabrinuta majka.

- Dugogodišnje trovanje nacije i djece. Daje se gledanost i riječ osobama koje se nikada ne bi trebale pojaviti na televiziji. Ako ne želimo do kraja uništiti ovu zemlju, onda je ovo od jako velikog značaja - napisao je jedan komentator.

- Nacionalna frekvencija ne smije propagirati agresiju, mržnju i jednoumlje - stoji u komentaru jedne od brojnih osoba koje su potpisale peticiju.

Cilj peticije je 400 tisuća potpisa, a sverastućem broju ljudi koji žele ukinuti televizije Pink i Happy se možete pridružiti na ovoj poveznici. Za sada je prikupila više od 320 tisuća potpisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:38