PETRA OPET LJUBI

Zgodna liječnica iz ‘Braka na prvu‘ smršavjela oko 15 kg nakon showa pa otkrila: ‘Na ljubavnom planu ima novosti!‘

Petra Meštrić govorila je o mršavljenju, zdravijem načinu života, poslu liječnice i o ljubavnom životu

Petra Meštrić

 Josip Moler/Cropix/Cropix

Bivša kandidatkinja showa "Brak na prvu" i liječnica Petra Meštrić za RTL govorila je o zdravijem načinu života, je li trenutno zadovoljna svojim izgledom i postignućima, ali i o tome je li zaljubljena.

Nakon snimanja showa Petra je odlučila da želi smršavjeti.

"Prije dvije godine odlučila sam da želim smršavjeti. Točnije, nakon snimanja showa sam to nekako odlučila. Tada mi se sve u životu posložilo i bilo je vrijeme da poradim i na tjelesnoj težini, točnije, da izgubim to što sam smatrala da je višak. U vrijeme snimanja ja sam bila u svojoj najdebljoj fazi, imala sam 74 kilograma. Moram napomenuti da ja uopće nisam shvaćala koliko je to kilograma i kako to na meni izgleda. Cijeli život sam bila mršavija, nisam se mogla baš udebljati i nekako to debljanje nisam doživjela. Hvala i mojim prijateljicama koje mi nikad nisu govorile ‘čuj, malo si ti to pretjerala‘. Taj klik mi se najviše dogodio kada sam se vidjela na televiziji i sada ću reći, naravno, da su me i i negativni komentari naveli na razmišljanje", započela je Petra, pa dodala da se ne radi samo o izgledu, već o nezdravim navikama koje je imala.

image

Petra Meštrić

Josip Moler/Cropix

"Osim toga, na mršavljenje me navelo i to što sam imala dosta nezdrave navike. Ja sam zapravo sve svoje neke tuge, frustracije, kada mi je bilo teško u životu, liječila hranom. Bilo mi je lakše učiti kad sam više jela, za svaki uspjeh sam se nagradila hranom. Budući da ne pušim, ne pijem, nemam baš neke ovisnosti osim Instagrama i društvenih mreža, hrana mi je bila kao nekakva vrsta utjehe. Samim time što sam i pacijentima govorila ‘Čujte ovo vam nije zdravo, ovo vam nije dobro‘, nekako bih se osjećala licemjerno da sada i sama ne radim na prehrani i zdravom životu, a to propagiram. Recimo da sam prije nekih dva tjedna uspjela doći ispod 60 kilograma. Nije mi to bio nekakav cilj zadan u glavi, nego se dogodilo spontano - da jedem nešto zdravije i da treniram, jedno s drugim dovelo je do toga da trenutno imam 58 kilograma", rekla je Petra.

image

Petra Meštrić

Josip Moler/Cropix/Cropix

Otkrila je što joj se pokazalo najučinkovitije za mršavljenje.

"Ma nema toga što ja nisam probala, ovakve dijete, onakve dijete. Najefikasnije mi se zapravo pokazalo redoviti trening u teretani dva do tri puta tjedno s privatnim trenerom. Plus još kada uhvatim vremena, odem malo trčati i šetati po traci i naravno, pazim na prehranu. Izbjegavam sve vrste ugljikohidrata, koliko mogu, naravno. Kada sam u nekom restoranu onda si dozvolim i tjesteninu i svašta što inače ne bih pojela. Kada sama, ili kupujem ili pripremam obrok, onda se trudim da to bude neki izvor proteina, riba ili meso, sir, u kombinaciji sa salatom. Meso i slične stvari pečem na papiru za pečenje, bez masnoća, kao i priloge. Najčešće jedem komad mesa ili ribe uz salatu - kupus, zelenu salatu začinjenu s malo aceto balsamica, maslinovog ulja i soli. To mi je nekako najčešći obrok. Volim i različita variva, kuhano povrće. Izbjegavam slatko, sve napitke koje pijem trudim se da budu zero", kaže Petra.

"Zapravo sam zadovoljna svojim izgledom. Htjela bih se još utegnuti i još malo izgraditi mišićnu masu. Još to nije izgled koji bih ja željela, ali radim na tome. Naravno, imam i neka kritična područja koja idu malo teže. Na nekim područjima, na kojima i ne bih htjela, mršavim malo brže. Sve u svemu, zadovoljna sam svojim izgledom", zaključuje.

Petra i dalje trenira s kolegom Stefanom iz "Braka na prvu".

"Jako mi je bitan trening i bitno mi je da vježbam sa Stefanom, zato jer mislim da se ne bih baš dobro snašla sama u teretani. Stefan meni osmisli treninge i sa mnom je sat, dva kada se održava trening. Vodi me, radimo jedan na jedan kroz privatne treninge u teretani dva do tri puta tjedno."

Što se tiče karijere, Petra je zaposlena u Ambulanti za školsku medicinu u zagrebačkom Domu zdravlja i poslom je zadovoljna, a uz njega je na poslijediplomskom studiju.

"Završila sam fakultet još tijekom snimanja showa. Radila sam godinu dana u općoj praksi, a sad već neko izvjesno vrijeme radim u školskoj medicini. Mogu reći da sam zadovoljna. Što se tiče tog medicinskog dijela, karijere, profesionalnog, tu sam jako zadovoljna. Mislim da dobro napredujem na poslu. Također, bavim se i doktoratom, točnije poslijediplomskim. Rekla bih da sam na tom području jako zadovoljna. Jedino mi još malo nedostaje da budem potpuno sretna. Voljela bih u medijskom aspektu još malo napredovati. Što se tiče medicinske karijere, tu sam jako zadovoljna, kao i s trenutnim poslom. Radim od ponedjeljka do petka tako da imam slobodne vikende. Nemam dežurstva što mi je super, imam mnogo vremena i za svoje neke vlastite interese", kaže o poslu, a potom se osvrnula i na ljubav.

"Tu imamo puno novosti na ljubavnom planu! Sretno sam zaljubljena!", otkrila je kratko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:33