TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!

ŽIRI KOD KUŠANJA DOČEKAO HLADAN TUŠ Sanja i Morena poslužile sirove prepelice! I sve to u martel umaku na pačjoj masnoći uz okruglice punjene pancetom

 Promo / Promo

Novi tjedan natjecanja u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' započinje novim izazovima. Za početak, natjecatelji kuhaju prema receptima žirija!

S obzirom da su prošli tjedan bili najuspješniji, Moira i Zdravko prvi su birali što će kuhati s popisa recepata na ploči. Između sedam ponuđenih, odabrali su recept Ivana Pažanina za poširani zubatac u umaku od pjenušca. Arsen i Željan odlučili su se za recept Tomislava Špičeka, odnosno pljukance s ragouom od kunića i prženim pistacijama, poslužene uz prženu rikulu i grana padanao sir. I Martin i Kristijan 'pobjegli' su s mora na kontinent i izabrali Špičekov recept - Fiorentina zapečena sa špinatom i bufalo mozzarela sirom, poslužena uz prženi luk te chutney od jabuke i bijelog balsamica.

Natali i Hrvoje izabrali su recept Žakline Troskot, pa će večeras pripremati goveđi millefoglie sa taleggio sirom uz ragout od cikle te miso umak s paprom. Katarina i Ozana također su odabrale Žaklinin recept, odnosno štrudlu od grdobine i lososa s hollandaise umakom od limete uz mineralnu mrkvu i pire od cvjetače, dok je Anni i Sari ostao confit od pačjeg batka i zabatka uz kukuruzne, bijele žgance s lukom i špekom te proziran đus sa suhim marelicama.

Sanji i Moreni za oči su zapele Pažaninove prepelice u martel umaku na pačjoj masnoći uz okruglice punjene pancetom. Iako su bile uvjerene da će sve stići odraditi na vrijeme, da će im okruglice biti mekane i sočne, a meso ispečeno baš kako treba, kod kušanja ih je dočekao hladan tuš! Jedino što je žiri mogao komentirati su okruglice i umak jer su prepelice iznutra bile – sirove!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:50