GLUMAC U ŠTRAJKU

Aaron Paul: ‘Znate li koliko sam novca dobio od Netflixa za ‘Breaking Bad‘? Nula!‘

Mnogi streameri godinama su se izvlačili ne plaćajući ljudima poštene honorare, ali sad je vrijeme za promjene, dodaje Aaron Paul

Aaron Paul i Bryan Cranston

  sunset Box/Allpix Press/Profimedia/ sunset Box/allpix Press/profimedia

Junak "Breaking Bada", 44-godišnji Aaron Paul, kaže kako mu Netflix ne plaća ništa za streaming te popularne televizijske serije na svojoj platformi.

- Ne dobivam apsolutno ništa, što je, da budem potpuno iskren, suludo - rekao je Emmyjem nagrađeni glumac za Entertainment Tonight Canada, a prenosi Los Angeles Times.

Paul se 29. kolovoza pridružio ostalim glumcima iz spomenute serije - među njima su i Bryan Cranston te Jesse Plemons - u SAG-AFTRA (Udruga filmskih glumaca i Američka federacija televizijskih i radijskih umjetnika) i WGA (Američki savez scenarista) štrajku ispred studija Sony Pictures u Culver Cityju, koji snima i "Breaking Bad".

Suradnja između Netflixa i hit serije donijela je veliku korist objema stranama - "Breaking Bad" proširio je svoj domet i popularnost, što je pomoglo tome da se serija nastavi snimati, a Netflix je to dobro iskoristio i uspostavio bolju kontrolu nad Hollywoodom. Osim toga, nedavni ugovori Netflixa, u koje spada i onaj petogodišnji s tvorcem serije Vinceom Gilliganom, omogućili su "Breaking Badu" da ostane relevantan i za noviju publiku.

image

Aaron Paul

Image Press Agency/Nurphoto Via AFP

- Serije na takvim streaming platformama žive vječno. Baš sam neki dan vidio da je ‘Breaking Bad‘ u trendingu na Netflixu... I mnogi streameri znaju da su se godinama izvlačili ne plaćajući ljudima poštene honorare, ali sad je vrijeme za promjene - rekao je Aaron Paul.

Iako su Netflix i druge platforme imale veliku ulogu u preokretu holivudske televizijske i filmske industrije, velik dio naknade, koju glumci sad traže, također može ovisiti o vrstama ugovora koje studiji sklope s divovima streaminga.

Aaron Paul, koji je osvojio tri Emmyja za ulogu Jesseja Pinkmana u "Breaking Badu", kaže kako se i dalje nada da će pregovori uroditi plodom i da će glumci dobiti više od streaminga.

- Mi ne idemo nikamo, pa oni moraju učini nešto po tom pitanju. Osjećam se vrlo optimistično - zaključio je.

image

Aaron Paul i Bryan Cranston

Chris Delmas/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:18