ROMAN U PROBLEMIMA

Abramoviču voda došla do grla, ‘žica‘ novac od moćnih prijatelja: ‘Dajte mi posudite koji milijun...‘

Tvrdi da još nikada nije propustio isplatiti plaću svom osoblju, a dok mu je imovina zamrznuta, to ne može učiniti

Roman Abramovič

 Grigoriy Sisoev/Sputnik/Profimedia

Ruski oligarh Roman Abramovič moli svoje prijatelje iz Hollywooda i američke moćnike da mu svaki posudi po milijun dolara. Voda mu je došla do grla nakon što se našao na meti sankcija Zapada, a sva imovina mu je zamrznuta zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Bivši vlasnik nogometnog kluba Chelsea, čiji su bankovni računi zamrznuti u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, očajnički od svojih moćnih prijatelja traži zajmove kako bi platio troškove u iznosu od 750 tisuća dolara tjedno, saznaje Page Six. Troškovi uključuju i održavanje njegovih luksuznih superjahti.

No, iako Abramovič, koji je na svojim jahtama, ali i na imanju St. Barth, ugostio niz slavnih osoba te ima brojne prijatelje u Hollywoodu, Wall Streetu i u svijetu tehnologije, oni su, čini se, oprezni kad je riječ o posuđivanju novca ruskom oligarhu.

image

Roman Abramovič

Backpage Images/DPPI/AFP

“Roman traži od svojih najbližih moćnih prijatelja da mu posude po milijun dolara. Kaže da još nikada nije propustio isplatiti plaću svom osoblju, što je oko 750 tisuća dolara tjedno. A dok mu je imovina zamrznuta, ne može platiti svoje ljude", rekao je izvor blizak Abramoviču za Page Six.

"Među ostalim, kontaktirao je holivudskog producenta i redatelja Bretta Ratnera, kao i obitelj Rothschild te ih je zamolio da mu posude novac, s obzirom na to da su dobri prijatelji. No oni nisu pristali pozajmiti mu novac jer, ili nemaju taj iznos u gotovini, ili im nisu jasne posljedice s kojima bi se oni sami zbog toga mogli suočiti", dodaje izvor.

Kako je ranije izvijestio Bloomberg, Velika Britanija i EU sankcionirali su Abramoviča, čija se vrijednost procjenjuje na 14,3 milijardi dolara, u ožujku ove godine zbog ruske invazije na Ukrajinu. Zbog sankcija je bio prisiljen odreći se nogomoetnog kluba Chelsea, na čijem je čelu od 2003. godine. Inače, jedna njegova jahta nedavno je viđena u crnogorskoj luci Tivat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:36