VELIKI POVRATAK

Adele nakon pet godina objavila novu pjesmu i fanove rasplakala stihovima o svom razvodu

Slavna pjevačica priznala je da je u novom albumu ogolila dušu i progovorila o emocijama koje su je razdirale nakon raspada braka
Pjevačica Adele
 Justin Tallis/AFP

Poznata pjevačica Adele objavila je nakon petogodišnje stanke novu pjesmu i njome odmah rasplakala fanove diljem svijeta. Stihovi pjesme Easy on me, naime, opisuju njezinu bol i usamljenost nakon razvoda sa suprugom Simonom Koneckim.

U spotu koji su fanovi sinoć strpljivo iščekivali na YouTubeu vidi se kako 33-godišnja pjevačica pakira stvari i odlazi iz njihove obiteljske kuće. Video je mnoge rasplakao i zbog potresnih stihova poput "Budi nježan prema meni, bila sam još dijete, nisam imala priliku osjetiti svijet, nisam mogla izabrati..."(slob.prev.)

Mnogi su rekli kako su se naježili čuvši stihove, a jedan fan otišao je toliko daleko da je kazao kako se i sam želi razvesti nakon što je poslušao pjesmu. Drugi su komentirali kako nisu ni sumnjali da će Adelin dugoočekivani hit biti sjajan jer "ona je kraljica". Hvale njezine vokalne, ali i spisateljske vještine. Ipak, ubrzo su krenule i pošalice, pa su neki komentatori na internetu napisali kako su imali snažne psihičke reakcije na pjesmu.

- Tresao sam se, plakao i povraćao - ironično je napisao jedan dok su neki dodali kako se radi o nastavku spota za pjesmu Hello iz 2015., javlja Daily Mail.

No, pjesma je u prvim satima emitiranja već skupila dosta pozitivnih ocjena iz glazbene industrije, odnosno glazbenih kritičara. Latesha Harris napisala je kako je to napeta i emotivna balada puna nade koja dolazi od žene koja se bori s teškim osjećajima. U magazinu Forbes objavljeno je da bi pjesma mogla biti spektakularni hit, a Roling Stone ju naziva "velikim povratkom slavne pjevačice".

Oglasila se i sama pjevačica rekavši kako je na novom albumu ogolila dušu te da pjesme reflektiraju emocije koje je osjećala nakon raspada braka. Kaže kako je bila prisiljena "otključati" ta vrata kako bi ponovno uspostavila mentalno zdravlje, a i priznala je da je, uslijed svega što se događalo, na neko vrijeme zapostavila glazbu.

- Bio je to težak proces. Tek sam kasnije shvatila da pjevam o nekim stvarima za koje ranije nisam bila ni svjesna da ih proživljavam i na to sam vrlo ponosna - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:07