BRIT AWARDS

Adele osvojila rodno neutralnu nagradu pa organizatorima poručila: ‘Razumijem vas, ali ja stvarno volim što sam žena!‘

Pobijedila je konkurenciju, koja se sastojala od tri umjetnika - Eda Sheerana, Davea i Sama Fendera, te reperice Little Simz

Adele

 Niklas Halle‘n/AFP

Slavna pjevačica Adele izjavila je da 'voli biti žena' nakon što je osvojila novu rodno neutralnu Brit Award.

Pjevačica je okrunjena titulom umjetnik godine, a ovo je prvi put da su se muški i ženski glazbenici borili za jednu nagradu. Pobijedila je konkurenciju, koju su činila tri muška umjetnika - Ed Sheeran, reper Dave i pjevač Sam Fender, te reperica Little Simz.

Također je njezina pjesma "Easy On Me" proglašena pjesmom godine, a osvojila je i nagradu za album godine. To je dokazalo da njezina odluka da otkaže niz nastupa u Las Vegasu nije narušila njezinu popularnost.

"Volim biti umjetnica. Stvarno uopće nisam ovo očekivala. Želim čestitati Little Simz. Dave, Ed, Sam, jako sam ponosna što se nalazim u vašem društvu. Volim biti umjetnica. Ne mogu vjerovati da je to moj posao. Engleska, Velika Britanija, imamo toliko nevjerojatnih mladih umjetnika koji tek dolaze. Razumijem zašto se naziv ove nagrade promijenio, ali ja zaista volim to što sam žena i umjetnica. Jako sam ponosna na nas", rekla je Adele, prenosi The Sun.

image

Adele

Doug Peters/Pa Images/Profimedia

Zbog njezine izjave, neki su je optužili za - transfobiju!

"Tko bi rekao da je Adele transfob i da će koristiti svoju platformu da pozove na uništenje trans zajednice. Pogotovo zbunjene tinejdžere”, glasio je jedan od komentara na Twitteru.

Drugi su se požalili da su "izgubili poštovanje prema Adele" i da više neće "potrošiti ni centa na njezinu glazbu."

Neki su pak stali u njezinu obranu. "Hvala ti, Adele. Jednostavno, hvala ti što si izrekla dvije riječi koje su tako ocrnjene. Žena. Ženski rod", komentirala je jedna obožavateljica na društvenim mrežama.

U prosincu prošle godine, Brit Awards objavile su da će krenuti stopama Grammy i MTV nagrada te da će izbaciti rodne kategorije, što su Grammy i MTV nagrade učinile 2012., odnosno 2017. godine.

Njihova je odluka došla nakon što je pjevač Sam Smith, koji je pobijedio 2014., otkrio svoj nebinarni rodni identitet. “Glazba je za mene uvijek bila ujedinjenje, a ne podjela. Slavimo sve bez obzira na spol, rasu, dob, sposobnosti, spolnost i klasu", rekao je tada Smith.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:48