ŽIVOT U STRAHU

Aktiviranje alarma, pokušaji provale... Policija devet puta pozivana u dom princa Harryja i Meghan

Sigurnosni problemi intenzivirali su se kad je supružnicima uklonjena zaštita nakon što su napustili kraljevsku obitelj
Meghan Markle i princ Harry
 Tolga AKMEN/AFP

Princ Harry i Meghan Markle čak devet puta u posljednjih devet mjeseci pozvali su policiju u svoj novi dom u južnoj Kaliforniji.

Novinska agencija PA Media dobila je na uvid informacije koje pokazuju da je, od srpnja prošle godine, policija okruga Santa Barbara morala intervenirati na telefonske pozive, aktiviranje alarma i zločine nad imovinom.

U srpnju je policija pozvana četiri puta, s tim da je jedan od tih poziva bio telefonski zahtjev, a ostali su bili "aktiviranje alarma". Sva četiri dogodila su se u ranim jutarnjim satima.

Potom su u kolovozu pozvani radi "prioritetnog incidenta", a alarmi su se još nekoliko puta aktivirali u studenome 2020. i veljači 2021. godine.

Princ Harry i vojvotkinja Meghan nisu imali mira ni na Badnjak prošle godine. Naime, u 16:13 sati šerifovi zamjenici pozvani su nakon što je netko pokušao provaliti na imanje Montecito vrijedno 14 milijuna dolara, na kojem par živi sa svojim jednogodišnjim sinom Archiejem.

Policija se ponovno odazvala 26. prosinca oko 15 sati nakon što je dobila poziv zbog "zločina nad imovinom".

Kasnije se otkrilo kako se muškarac koji je pokušao provaliti u njihov dom zove Nickolas Brooks (37), uhićen je zbog neovlaštenog upada na privatni posjed i kasnije pušten. Najnoviji poziv bio je 16. veljače u 2.21 sati, naveden kao aktivacija alarma.

Sigurnosni problemi s kojima se Harry i Meghan gotovo svakodnevno suočavaju izašli su u javnost tijekom intervjua s Oprah Winfrey u kojem su vojvotkinja i vojvoda od Sussexa priznali kako se teško nose s činjenicom da im je uklonjena zaštita nakon što su napustili kraljevsku obitelj.

"Rođen sam u ovoj poziciji. Naslijedio sam rizik. Dakle, to je za mene bio šok", rekao je princ Harry.

Meghan Markle dodala je kako je slala pisma moleći Harryjevu obitelj da mu ne oduzimaju osobne čuvare jer on dobiva prijetnje smrću.

Pojašnjavajući svoju odluku o odlasku iz Kanade u Sjedinjene Američke Države na početku pandemije, Harry je izjavio: "Najviše sam se zabrinuo dok smo bili u Kanadi, u tuđoj kući, kad mi je rečeno da će osiguranje biti uklonjeno. U tom trenutku, zahvaljujući Daily Mailu, cijeli svijet je znao našu točnu lokaciju. Odjednom mi je sinulo: 'Čekaj malo, granice bi mogle biti zatvorene, uklonit će nam osiguranje, tko zna koliko će dugo trajati lockdown, cijeli svijet zna gdje smo, nije sigurno, nije sigurno, vjerojatno moramo otići odavde".

Par je otkrio da su u međuvremenu uspostavili "privatno financirane sigurnosne aranžmane", nakon što je tadašnji predsjednik Donald Trump rekao da SAD neće plaćati njihovu zaštitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:42