SMRT SNIMATELJICE

Alec Baldwin i rekviziterka optuženi za ubojstvo iz nehaja na setu vesterna ‘Rust‘

Glumac je zanijekao odgovornost za pucanje, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač

Alec Baldwin na setu filma ‘Rust‘

 Santa Fe County Sheriff‘s Office/AFP

Glumac Alec Baldwin i rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed optuženi su u utorak za ubojstvo iz nehaja za fatalni pucanj od kojega je stradala snimateljica Halyna Hutchins na setu vesterna "Rust" 2021. godine, rekao je glasnogovornik tužitelja američke savezne države New Mexico.

Okružna odvjetnica Mary Carmack-Altwies najavila je 19. siječnja da će podnijeti tužbu do kraja mjeseca, nakon mjeseci spekulacija da ima dokaze da je Baldwin pokazao kažnjivo nepoštivanje sigurnosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak koji je usmrtio Hutchins.

Heather Brewer, glasnogovornica ureda tužitelja, rekla je da je okružna odvjetnica podnijela tužbu protiv Baldwina i Gutierrez-Reed.

Glumac je zanijekao odgovornost za pucanje, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je bio posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje da osiguraju da u njemu nema metaka.

Gutierrez-Reed je rekla kako je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja, Daveu Hallsu. On je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje, priopćila je policija.

Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka. Pravi meci strogo su zabranjeni na setovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:51