KRAJ CIVILNE TUŽBE

Alec Baldwin nagodio se s obitelji snimateljice koju je usmrtio na snimanju vesterna ‘Rust‘

Iznos nagodbe još nije objavljen. Snimanje filma nastavlja se u siječnju 2023., a suprug ubijene bit će izvršni producent

Alec Baldwin na setu vesterna ‘Rust‘

 Santa Fe County Sheriff‘s Office/AFP

Američki glumac Alec Baldwin priopćio je u srijedu da se nagodio s obitelji direktorice fotografije Halyne Hutchins koju je ubio u listopadu 2021. baratajući revolverom na snimanju vesterna "Rust", što je potreslo Hollywood.

Glumac je u objavi na Instagramu napisao da je "zahvalan svima koji su pridonijeli rješenju tog tragičnog i bolnog događaja". Produkcija filma će se nastaviti u siječnju 2023., navodi se u odvojenom priopćenju koje je dobio AFP.

Nagodbom se završila civilna tužba koju je obitelj Hutchins podigla protiv Baldwina.

Iznos nagodbe, koja se još mora potvrditi na sudu, nije objavljena.

"Ne želim nikoga optuživati (ni producente ni Baldwina)", komentirao je suprug pokojne direktorice fotografije Matthew Hutchins, prenosi se u priopćenju producentske kuće. "Svi smo sigurni da je Halynina smrt rezultat strašne nesreće".

Snimanje se treba nastaviti u siječnju 2023. "sa svim glavnim sudionicima", dodao je, rekavši da će on biti izvršni producent filma.

Dana 21. listopada 2021. snimanje filma na ranču u Santa Feu (Novi Meksiko) prometnulo se u tragediju kad je Baldwin povukao okidač oružja u kojem je umjesto lažnih bio pravi metak koji je smrtno ranio 42-godišnju Halynu Hutchins.

Nesretni slučaj veoma je potresao javnost u zemlji gdje oružje odnosi velik broj žrtava, ali i izvan američkih granica. Događaj je potaknuo holivudske studije da preispitaju propise i uvjete snimanja filmova.

Alec Baldwin (64), koji je glumio u mnogim akcijskim filmovima, stekao je veliku popularnost nastupom u emisiji "Saturday Night Live" u kojoj je ismijavao Donada Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2022 06:13