TSUNAMI SUZA

Alec Baldwin se slomio u prvom intervjuu nakon smrti snimateljice: ‘Nisam povukao okidač pištolja!‘

- Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač. Nikada!, rekao je glumac u ekskluzivnom intervjuu

Alec Baldwin

 Abc News/screenshot

Slavni glumac Alec Baldwin tvrdi da nije povukao okidač pištolja kojim je na snimanju filma "Rust" ubijena snimateljica, prema dijelovima intervjua koji će uskoro emitiran na ABC Newsu.

To je prvi Baldwinov intervju o kobnom događaju koji se odvio 21. listopada u Novom Meksiku.

"Gledajte, okidač nije bio povučen. Ja ga nisam povukao", rekao je Baldwin novinaru televizije ABC Georgeu Stephanopoulosu, prema isječcima razgovora objavljenima u srijedu.

"Dakle, vi nikada niste povukli ukidač?", upitao je Stephanopoulos Baldwina u interjvuu koji će biti emitiran u četvrtak.

"Ne, ne i ne. Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač. Nikada!", odgovorio je Baldwin.

Dodao je kako mu nije jasno kako se pravi metak pojavio na snimanju vesterna na ranču kod Santa Fea.

"Kada razmišljam o svemu, pomislim što sam mogao učiniti drugačije", dodao je.

"Bila je netko koga su voljeli svi koji su radili s njom, divili su joj se... Mislim, čak i sada mi je teško povjerovati da se to dogodilo. Ne čini mi se da je stvarno", rekao je Baldwin kroz suze.

George Stephanopoulos, koji je intervjuirao Baldwina, rekao je da je glumac bio shrvan. "Ali je također bio vrlo iskren, vrlo otvoren", dodao je.

"Opisali ste to kao jedan od trilijuna hiraca, a pištolj je bio u vašim rukama, kako se s tim pomiriti?", pitao je novinar Baldwina. Također, upitao ga je što bi odgovorio glumcima poput Georgea Clooneyja koji je rekao kako svaki put provjeri pištolj koji mu daju. Novinar je Bladwina pitao i osjeća li se krivim, a odgovore na sva ova pitanja doznat ćemo u intervjuu koji će biti emitiran u četvrtak.

Na setu filma u Novom Meksiku poginula je snimateljica Halyna Hutchins, a ranjen redatelj Joel Souza, nakon što je, prema svjedocima, Baldwin opalio probni hitac iz pištolja.

Glavno pitanje i dalje ostaje kako je "živi metak" završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva. Zasada ni protiv koga nije podignuta optužnica.

Dva člana ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar.

Supervizorica Mamie Mitchell u tužbi protiv Baldwina navodi da se, prema filmskom scenariju, od njega nije tražilo da puca u spornoj sceni.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucavši iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno i da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu.

Ona smatra da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo i da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu redateljeva pomoćnika o tomu da je oružje sigurno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 00:43