‘RUST‘

Alec Baldwin snimljen kako na setu drži pušku unatrag: Nastavlja se snimanje filma nakon što su odbačene optužbe protiv glumca

Baldwinov pištolj ispalio je pravi metak ubivši snimateljicu Halynu Hutchins (42) 21. listopada 2021.

Alec Baldwin na setu filma ”Rust”

 Santa Fe County Sheriff‘s Office/Zuma Press/Profimedia/

Nastavlja se snimanje filma "Rust", koje je prethodno bilo prekinuto kada je snimateljica Halyna Hutchins (42) tragično preminula na setu 2021. godine.

Kaznene optužbe protiv glumca Aleca Baldwina za ubojstvo iz nehaja su odbačene 20. travnja. Podsjetimo, glumčev pištolj ispalio je pravi metak ubivši snimateljicu i ranivši redatelja Joela Souzu. Baldwin je tvrdio da nije povukao okidač i izjasnio se da nije kriv.

image

Halyna Hutchins

Fred Hayes/Getty Images/Profimedia/Fred Hayes/Getty Images/Profimedia

Glumac, koji igra ulogu revolveraša Harlanda Rusta, viđen je na setu kako drži oružje, ali unatrag. Nije jasno je li to iz predostrožnosti ili je samo dio scene.

Redatelj je navodno jedan od rijetkih članova originalne filmske ekipe koji je ostao u produkciji.

Hannah Gutierrez-Reed, oružarica na originalnom setu, još se uvijek suočava s optužbama za nenamjerno ubojstvo zbog smrtonosne pucnjave. Gutierrez-Reed nije uključena u nastavak snimanja.

David Halls, pomoćnik redatelja, dobio je šest mjeseci uvjetne kazne jer prije snimanja nije provjerio ima li pravih metaka u Baldwinovom rekvizitnom pištolju.

Halls nije osporavao na optužbu za mali prekršaj i nemarnu uporabu smrtonosnog oružja te mu je naređeno da pohađa tečaj o sigurnosti vatrenog oružja, odradi 24 sata društveno korisnog rada i plati kaznu od 500 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:38