SLOMLJENI GLUMAC

Alec Baldwin u velikom intervjuu nakon ubojstva: ‘Glavno pitanje je tko je stavio prave metke u pištolj...‘

‘Netko je odgovoran za to što se dogodilo i ne znam reći tko je to, ali znam da nisam ja‘, istaknuo je glumac
 Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Alec Baldwin dao je svoj prvi intervju otkako je na setu filma Rust fatalno upucao snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Glumac, koji je ispalio smrtonosni hitac iz, kako je vjerovao, sigurnog 'hladnog pištolja', razgovarao je s voditeljem ABC Newsa Georgeom Stephanopoulosom u jednosatnom emotivnom specijalu. Tijekom razgovora opisao je kako nije bio svjestan bilo kakvih sigurnosnih problema na snimanju prije nesreće, te je slijedio upute u posljednjim trenucima prije nego što je njegov pištolj opalio i ubio Hutchins.

Kazao je da nije povukao okidač na pištolju i kako je Colt trebao biti napunjen ćorcima, a ne pravim mecima, koji su zabranjeni na snimanju, prenosi Guardian.

- Postoji samo jedno pitanje koje treba riješiti, a to je otkud se pravi metak pojavio u pištolju? Ne bi trebao biti ni blizu seta - rekao je Baldwin pa dodao: - Nemam što skrivati.

- Netko je odgovoran za to što se dogodilo i ne znam reći tko je to, ali znam da nisam ja - istaknuo je.

U isječku iz intervjua objavljenom u srijedu, Stephanopoulos je zamolio Baldwina, koji je također bio producent filma, da potvrdi da scenarij nije zahtijevao povlačenje okidača.

- Pa, okidač nije povučen. Nisam povukao okidač - kazao je glumac.

- Znači, nikad nisi povukao okidač? - pitao je ponovno Stephanopoulos.

- Ne, ne, ne, ne. Nikada ne bih uperio pištolj ni u koga i povukao okidač na njih. Nikada - ponovio je Baldwin.

Glumac je rekao da je 'pustio čekić' na pištolju i on je opalio.

Baldwin je također opisao susret sa suprugom redateljice nakon pucnjave i tada mu je rekao da je 'spreman učiniti sve što može kako bi surađivao'.

- Nisam znao što da kažem - komentirao je Baldwin susret s Matthewom Hutchinsom.

- Zagrlio me i rekao: 'Pretpostavljam da ćemo proći kroz ovo zajedno'.

- Mislio sam u sebi, ovaj mali dječak (Hutchinsov sin Andros) više nema majku... i ne možemo ništa učiniti da je vratimo.

Rekao sam mu: 'Ne znam što da kažem, ne znam kako da ti kažem koliko mi je žao' - ispričao je Baldwin trenutak susreta Stephanopoulosu.

- Hutchins je bila jedna od najdražih žena s kojima sam ikada radio i jedna od najprofesionalnijih - istaknuo je Baldwin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:38