NAGRAĐEN ZA ŽIVOTNO DJELO

AMAL CLOONEY NIKAD NIJE BILA OVAKO EMOTIVNA I OTVORENA Mužu održala dirljiv govor: 'Skrivali smo se u mom stanu, više nisam mogla zaspati bez njega'

 
Amal i George
 Mario Anzuoni / REUTERS

Prelijepa Amal Clooney po prvi je puta iskreno i otvoreno progovorila o odnosu s mužem Georgeom Clooneyjem i njihovim blizancima, i to na svečanoj dodjeli nagrada Američkog filmskog instituta u Los Angelesu, gdje je slavni glumac primio nagradu za životno djelo.

Clooneyju su i Amal i brojni drugi prijatelji i kolege održali govor, no onaj njegove supruge bio je bez sumnje najupečatljivji.

‘Prije svega on je džentlmen. Džentlmen je u svakom smislu te riječi, na način koji se danas rijetko susreće, čak možda i malo staromodan’, naglasila je 40-godišnja odvjetnica za ljudska prava, a onda je održala dirljiv govor o njihovom životu i ljubavi.

57-godišnji glumac ponosno je iz publike promatrao Amal dok je na pozornici iznosila detalje iz njihovog života. Premda se par ne skriva od javnosti i često se u šetnjama drže za ruku, ovakav izljev ljubavi od njih šira javnost još nije doživjela.

Amal Clooney speaks at the 46th AFI Life Achievement Award in Los Angeles, California, U.S., June 7, 2018. Picture taken June 7, 2018. REUTERS/Mario Anzuoni
Mario Anzuoni / REUTERS
Amal Clooney

‘Upoznala sam Georgea kad sam imala 35 godina i kad sam se već pomalo pomirila s idejom da ću ostati usidjelica. Tad smo se upoznali i počeli smo se krišom sastajati u mom stanu u Londonu. Ubrzo sam shvatila da, bez obzira na ishod, više ne želim biti ni sa kim drugim. Nisam mogla zaspati kad smo bili odvojeni i rekli su mi da imam poseban osmijeh i izraz lica kad čitam njegove poruke ili pisma koja mi je skrivao u torbi. Pet godina kasnije ništa se nije promijenilo. Prema njemu osjećam divljenje i svaki se put rastopim od njegovog osmijeha. Ljubavi, s tobom sam pronašla onu grandioznu ljubav za koju sam se oduvijek potajno nadala da postoji’, rekla je Amal.

Spomenula je i kako se odlično snašao u ulozi oca njihovim blizancima Alexanderu i Elli koji su navršili godinu dana upravo dan prije svečanosti. Priznala je i da unatoč velikom iskustvu držanja govora u raznim svjetskim sudnicama, ovaj je govor bio najteži, piše Daily Mail.

‘Nekako mi je lakše obraćati se sudu u ime optuženog, nego javno govoriti o svom mužu kao što to sad radim po prvi puta. No, radim ovo neizmjerno ponosna na sve što je postigao… Evo nekoliko stvari koje možda ne znate o Georgeu. Prije svega on je džentlmen… Svi koji ga znaju, čak i oni s kojima se ne slaže politički ili profesionalno, reći će vam da nije zaboravio odgoj u Kentuckyju. Na svakom snimanju koje sam posjetila, ekipa mi je govorila da će se George uvijek zauzeti za najslabije.

Actor George Clooney accepts the 46th AFI Life Achievement Award in Los Angeles, California, U.S., June 7, 2018. Picture taken June 7, 2018. REUTERS/Mario Anzuoni
Mario Anzuoni / REUTERS
George Clooney s nagradom za životno djelo

Kad te gledam s našom djecom, to mi je najveća sreća na svijetu. Ispunjavaš naš dom smijehom i srećom, a to je bilo i prije nego su blizanci shvatili da im je tata Batman, lisica koja govori i prijatelj od Mary Poppins… Jako sam ponosna na tebe, ljubavi. Čestitam ti na ovoj velikoj nagradi koju si večeras primio. Ponosna sam, a znam da će i naša djeca, kad otkriju ne samo što si postigao nego i kakva si osoba, biti jednako ponosni na tebe’, rekla je.

Prije nego što je George izašao na pozornicu, nježno je poljubio suprugu.

Actor George Clooney kisses his wife Amal at the 46th AFI Life Achievement Award Gala in Los Angeles, California, U.S., June 7, 2018. REUTERS/Mario Anzuoni
Mario Anzuoni / REUTERS

Clooney iza sebe ima osam nominacija za Oscara i dva osvojena kipića, za sporednu ulogu u filmu ‘Syriana’ iz 2005. i za glavnu ulogu u filmu ‘Argo’ iz 2012. Planetarnu je slavu stekao ulogom u TV seriji ‘Hitna služba’, no potom su uslijedila zapažena fimska ostvarenja - ‘Three Kings’, ‘O Brother, Where Art Thou?’, ‘Out Of Sight’, ‘Oceanovih 11’, ‘Michael Clayton’, ‘The Descendants’, ‘Up in the Air’, ‘Gravity’ i mnogi drugi. Dokazao se i kao redatelj u 40 godina dugoj karijeri filmovima ‘Ispovijesti opasnog uma’, ‘Good Night and Good Luck’ i ‘The Ides of March’.

Georgeu i Amal na svečanosti su se pridružili brojni prijatelji poput Cindy Crawford i supruga Randea Gerbera s kojim je osnovao brend tekile, Bill Murray sa ženom Margaret Kelley, Julianna Margulies, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Diane Keaton, Cate Blanchett, Laura Dern, Don Cheadle, Jimmy Kimmel, Anna Kendrick, Jane Seymour, Miley Cyrus i drugi.

Actor George Clooney and his wife Amal pose at the 46th AFI Life Achievement Award Gala in Los Angeles, California, U.S., June 7, 2018. REUTERS/Mario Anzuoni
Mario Anzuoni / REUTERS
Amal i George

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:11