SVJEDOČILA NA SUDU

Amberina sestra: ‘Na prvu smo se svi zaljubili u Johnnyja, ali onda ju je zgrabio za kosu i više puta udario‘

‘Kad je bio trijezan, sve je bilo divno. Kad nije bio trijezan, bilo je strašno‘, rekla je Whitney Henriquez sudu

Whitney Henriquez

 Kevin Lamarque/POOL/AFP

Whitney Henriquez, sestra poznate glumice Amber Heard, svjedočila je na sudu u sklopu njihova slučaja optužbe za klevetu. Izjavila je da je Johnny Depp zgrabio svoju tadašnju suprugu za kosu i više je puta udario u lice tijekom žestoke svađe koja se dogodila otprilike mjesec dana nakon njihova vjenčanja.

Sestra je također potvrdila da je Amber udarila Deppa tijekom tučnjave u ožujku 2015. u njihovu penthouseu u Los Angelesu. 34-godišnja mlađa Amberina sestra dodala je da je zvijezda 'Pirata s Kariba' nakon incidenta tražio da Heard potpiše sporazum o tajnosti podataka, ali je njezina sestra to odbila učiniti.

Glumičina sestra neko je vrijeme živjela s poznatim bivšim parom, a njihov je odnos opisala kao promjenjiv.

Kada je prvi put upoznala Deppa, nekad tijekom 2012. godine, bio je 'vedar, prekrasan, ljubazan i velikodušan'. "Iskreno, svi smo se na prvu zaljubili u njega", rekla je Henriquez i dodala da su njezina sestra i glumac bili 'ludo zaljubljeni' te da 'do danas nikada nije vidjela svoju sestru da je toliko zaljubljena u nekoga.'

"Kad je bio trijezan, sve je bilo divno. Kad nije bio trijezan, bilo je strašno. Ako je konzumirao drogu ili ako je pio, gotovo je uvijek dolazilo do svađe", rekla je Henriquez i detaljno opisala incident iz ožujka 2015.

image

Whitney Henriquez, sestra glumice Amber Heard

Kevin Lamarque/POOL/AFP

'Govorili su gadne stvari'

Ispričala je kako ju je Heard probudila usred noći da bi joj rekla da ju je Depp varao te se novopečeni bračni par potom potukao. "Govorili su jedno drugome jako gadne stvari", rekla je sestra i dodala da je Johnny trčao uz stepenice, prišao joj s leđa i udario je. "Čula sam Amber kako viče 'Ne udaraj moju je*** sestru!' Tada ga je udarila", dodala je.

Rekla je da je Deppov tjelohranitelj tada krenuo u intervenciju, ali 'tada je Johnny već jednom rukom zgrabio Amber za kosu, dok ju je drugom više puta udarao po licu.' Tjelohranitelj ih je tada razdvojio, ispričala je Amberina sestra, a Depp je krenuo razbijati razne predmete u kuhinji i počeo bacati Amberinu odjeću na pod.

Dodala je i da je njezina sestra u početku bila ona stara, a onda se s vremenom promijenila.

image

Whitney Henriquez

Kevin Lamarque/POOL/AFP

"U početku je Amber bila Amber; bila je glasna, zabavna, duhovita, puno se smijala, bila je sretna, vedra, zabavna, puna ljubavi i okružena prijateljima. A onda se sve počelo mijenjati. Prestala je spavati, nije više bila tako glasna, nije više bila tako društvena", ispričala je sestra i dodala da je 'postala mršava, nije spavala, dobila je srčanu bolest i da su joj oči bile utonule.'

Henriquez je rekla da je Depp preuzeo kontrolu nad Heardinom odjećom, a kako su imali istog stilista, on je "u suštini kontrolirao što je ona nosila" na događanjima. Depp se također požalio na to da Heard snima filmove, pogotovo ako su sadržavali scene seksa i bio je 'žestoko protiv toga da ona uopće radi', rekla je sestra.

Zabranio bi joj da ima lozinku na svom mobitelu ili bi je prisilio da kreira vrlo jednostavnu koju bi onda on mogao zapamtiti.

Prisjetila se i jedne zajedničke vožnje automobilom kada je Depp uzeo jednog od svojih pasa i držao ga kroz otvoreni prozor. "Johnny je držao tog psa tako što ga je gurnuo kroz otvoreni prozor. Smrznula sam se, bila sam uplašena. Znala sam koliko je pijan. Da se pas trznuo, pao bi kroz prozor. On je na kraju vratio psa u auto i samo se smijao na taj neki zastrašujući, glasan način koji je zvučao kao kokodakanje. Zatim se našalio kako je psa stavio u mikrovalnu. Njemu je to bila šala, staviti psa u mikrovalnu pećnicu", ispričala je Amberina sestra.

image

Amber Heard i odvjetnica Elaine Bredehoft

Kevin Lamarque/POOL/AFP

Prijateljica potvrdila modrice

Heardina bivša najbolja prijateljica Rocky Pennington također je svjedočila na sudu putem unaprijed snimljenog videa i govorila je o tome da je vidjela glumičine ozljede. Ispitana je u vezi incidenta iz prosinca 2015., kada je Heard tvrdila da ju je Depp udario glavom i nekoliko puta udarao šakom u glavu, toliko snažno da se razbio okvir kreveta na kojemu je ležala. Heard je također tvrdila da ju je Depp vukao za kosu i da joj je iščupao pramenove kose.

Pennington je rekla sudu da je nakon toga vidjela krv u Amberinoj kosi i da je dio bio 'istrgnut'. "Nije joj curila niz glavu, ali je bilo rana i bilo je crveno", rekla je svjedokinja.

Na pitanje jednog od Deppovih odvjetnika kako može potvrditi da je Heardina kosa bila iščupana, Pennington se ogorčeno nasmiješila. "Vidjela sam krvavu mrlju na kojoj je nedostajalo kose", odgovorila je i dodala da je Amberino 'cijelo lice bilo crveno' i da joj je dio nosa bio natečen. Priznala je i da je uzrok crvenila mogao biti plač. Heard je također imala posjekotinu na donjoj usnici, dodala je.

"Puno sam puta vidjela ozljede na njoj", rekla je Pennington. Heard je dan kasnije trebala gostovati u emisiji Jamesa Cordena, a Pennington je izjavila da je bila tamo kada je Heard pokazivala svoje ozljede vizažistu i stilistu koji su ih morali prikriti. Odbacila je ideju da su Heard ili njezin tim vizažista mogli nacrtati modrice na njezinu licu. "Zato što sam vidjela ozljede na njezinu tijelu neposredno nakon što su se dogodile pa sve dok su zacjeljivale", rekla je.

"Jeste li znali da je gospođa Heard nacrtala modrice ili koristila šminku kako bi izgledalo kao da ima modrice, a zapravo ih nema?", upitao je Amberin odvjetnik Benjamin Rotternborn. "Ne, baš suprotno. Često je šminkom morala prekrivati modrice i ozljede na svome licu", odgovorila je Pennington, koja je brisala suze dok je gledala fotografije Heardinih ozljeda.

Depp, koji je tri puta bio nominiran za Oscara, i Heard upoznali su se 2009. na snimanju filma 'The Rum Diary', a vjenčali su se u veljači 2015. Njihov je razvod okončan dvije godine kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:28