OTVORILA DUŠU

AMERIČKA KRALJICA HORORA PRVI PUT PRIZNALA MRAČNU TAJNU 'Nitko nije znao, baš nitko. Skrivala sam se 10 godina, vrebala svaku priliku...'

 
 Profimedia, Bauer Griffin

Američka glumica Jamie Lee Curtis (59), najpoznatija po ulozu u kultnom horor filmu Halloween iz 1978. godine, iskreno je progovorila prvi puta o mračnom razdoblju vlastite prošlosti, piše People.

Priznala je da je bila ovisnica o opijatima, koja je započela u kasnim 80-tim godinama prošlog stoljeća, o kojoj niti najbliži članovi njezine obitelji nisu imali pojma.

- Skrivala sam se deset godina, Nitko nije znao, nitko.

Ovisnost joj je, čini se, zapisana u genima. Njezin otac, slavni glumac Tony Curtis ('Neki to vole vruće') bio je ovisnik o alkoholu, kokainu i heroinu, a njezin polubrat Nicholas Curtis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine.

Prvi put su joj prepisali lijekove 1989. nakon manje plastične operacije zbog nateklih očiju. Sljedećih deset godina vrebala je svaku priliku da dođe do opijata. Krala je tablete od prijatelja i obitelji, uključujući stariju sestru Kelly, koja je prva doznala za njezinu ovisnost 1998. godine.

'Halloween' Premiere held.
17 Oct 2018, Image: 391551627, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Na prvi sastanak liječenih ovisnika o opijatima došla je u veljači 1999. godine. Svom suprugu priznala je ovisnost istoga dana. Par ima dvoje djece, kćer Annie (31) i sina Toma (22).

- Prekidam začarani krug u mojoj obitelji. Trezvenost je moje najveće postignuće, veće od moga supruga, moje djece i veće od bilo kojeg posla, uspjeha, poraza. Bilo čega.

Jamie je trijezna već 20 godina i još uvijek ide na sastanke kako bi drugima ponudila pomoć u liječenju od ovisnosti o opijatima.

Jamie Lee Curtis ponovila je ulogu Laurie Strode u filmu Halloween koji je prije nekoliko dana pušten u kino dvorane diljem svijeta. Novi nastavak donio je i novi rekord na kino blagajnama. U prvom vikendu prikazivanja zaradio je u domaćim kinima 77,5 milijuna dolara, što je najviše za film u kojemu glavna junakinja ima više od 55 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:37