BEBE REXHA

AMERIČKA PJEVAČICA ALBANSKOG PODRIJETLA NA TWITTERU OBJAVILA DA BOLUJE OD BIPOLARNOG POREMEĆAJA 'Nisam razumjela zašto mi je bilo toliko loše...'

 
Bebe Rexha
 Lucy Nicholson / REUTERS

Američka pjevačica albanskog podrijetla Bleta "Bebe" Rexha (29) objavila je na Twitteru da joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, piše BBC.

Rexha je rekla da se često zna osjećati loše te da zbog svog zdravstvenog stanja ne može raditi. Dodala je i da se više ne "srami".

"Nisam razumjela zašto mi je bilo toliko loše", napisala je. "Bila bi toliko neraspoložena da nisam htjela izlaziti iz kuće i biti među ljudima. S druge strane, znala sam biti toliko euforična da nisam spavala. Stalno sam radila na nekoj glazbi. Sada znam razlog."

Rexha je dodala da će joj album na kojem trenutno radi biti najdraži jer se u nijednom pogledu ne suzdržava.

Bipolarni poremećaji obilježeni su manijom i depresijom koje se obično izmjenjuju. Točan uzrok je nepoznat, no možda su uključeni nasljeđe, promjene u razini moždanih neurotransmitera i psihosocijalni čimbenici. Bipolarni poremećaji obično započinju u tinejdžersko doba, 20-tim ili 30-tim godinama života. Učestalost je otprilike jednaka u muškaraca i žena.

Ekstremne epizode - manija i depresija - ponekad znaju trajati i tjednima pa oboljeli rijetko iskuse "normalno" raspoloženje. Manične epizode mogu biti podjednako destruktive kao i depresivne. Oboljele osobe često se osjećaju kao da ne žele spavati i jesti, brzo se ljute pa čak znaju i potrošiti novac na stvari koje si ne mogu priuštiti. Tijekom maničnih epizoda znaju biti podložne psihozama, odnosno znaju vidjeti i čuti stvari koje nisu stvarne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:17