SVI SE SKIDAJU

Američki celebrityji već danima objavljuju gole fotografije. Evo koji je razlog ovog bizarluka

Jared Leto se među zadnjima priključio poznatima koji ovaj način pokušavaju mobilizirati što veći broj Amerikanaca
Mark Ruffalo, Naomi Campbell, Jared Leto, Sarah Silverman
 Instagram

Jared Leto objavio je na društvenim mrežama selfie i pokazao sjajne mišiće. Ispod fotografije na kojoj je očigledno potpuno gol, podsjetio je svoje pratitelja (10,5 milijuna samo na Instagramu) da ne zaborave glasati. Sugestivna slika izazvala je brojne reakcije, a mnogi su uz pohvale Letovom izgledu, pisali i kako su već obavili svoju građansku dužnost ili će svakako to napraviti na izborni dan.

View this post on Instagram

Happy hump day P.S. Don’t forget to vote ?

A post shared by JARED LETO (@jaredleto) on

Leto se tako priključio celebima koji ovaj način pokušavaju mobilizirati što veći broj Amerikanaca da iziđu na izbore i daju svoj glas nekom od kandidata za Bijelu kuću.

A skidanje za izbore krenulo je od kampanje neprofitne organizacije RepresentUs, koja se bavi političkom transparentnošću i glasačkim pravima. Glumačke zvijezde Tiffany Haddish, Amy Schumer, Josh Gad i Mark Ruffalo, komičarka Sarah Silverman i njezin kolega Chris Rock, Chelsea Handler, Ryan Bathe, te model Naomi Campbell razgolitili su se pred kamerama, a priključio im se i Sacha Baron Cohen kao Borat. Poručili su - svaki glas je važan.

Skidanjem su željeli glasačima pojasniti probleme s "golim listićima" tj. zašto je bitno pratiti uputstva za glasanje preko pošte i kako izbjeći da njihov listić, a tako i glas ne završi u smeću.

U nekim saveznim državama, izborne komisije mogu nevažećim proglasiti listiće pristigle poštom koji nisu spremljeni u "omotnicu tajnosti" u koju se listić stavlja prije no što se stavi u standardnu omotnicu. Svrha "omotnice tajnosti" je da spriječi ljude koji rade na izborima da vide kako je netko glasao prije prebrojavanja glasova, a bez nje listić postaje "goli listić".

Upozorili su glasače i da dobro pročitaju uputstva, da koriste olovku propisane boje, listić pravilno spreme u predviđene omotnice i, na kraju, što prije pošalju na pravu adresu. S obzirom na to da statistike kažu kako će ove godine oko 50 posto glasača svoj politički stav izraziti preko poštanske službe, kampanja, itekako ima smisla. Upitno je, dakako, jesu li se slavni baš morali skidati i podijeliti javnost koja im se podjednako podsmjehuje i čestita im.

Većina slavnih koji su se pojavili u videu iznimno je aktivna u ovo predizborno vrijeme, mnogi jasno izražavaju svoje političke stavove i javno podržavaju ili Joea Bidena ili Donalda Trumpa.

Primjerice, Chelsea Handler, gumica i voditeljica koja se pojavljuje i u golišavom videu i između ostaloga kaže "Ako piše da koristite crnu olovku, koristite crnu olovku", od početka kampanje podržava Joea Bidena i koristi svaku priliku da to kaže. I, doista, bori se za svaki glas. Naime, Chelsea je ponudila da plati porez svojem bivšem dečku, reperu 50 Centu nakon što je on prošlog tjedna rekao da će glasati za Donalda Trumpa jer smatra da bi ga Bidenove najave porezne reforme "...pretvorile u 20 Centa".

image
50 cent ne želi biti 20 cent
Instagram

- Briga me što Trump ne voli crnce. 62 posto (poreza), jeste li vi je***o ludi?" - žestio se na Instagramu.

Handler mu je brzo odgovorila, rekavši da je do sada bio njezin najdraži bivši dečko i obećavši da će mu platiti porez ako se urazumi. Zasad, nije dobila odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:22