JAMES FRANCO

Američki glumac tvrdi da dvije djevojke koje ga terete za seksualno uznemiravanje pokušavaju iskoristiti #MeToo pokret za stjecanje publiciteta

James Franco
 VALERIE MACON / AFP

Američki glumac James Franco (41; "127 sati", "Umjetnik katastrofe") tvrdi da su dvije prijave za seksualno uznemiravanje koje su protiv njega podnijele dvije bivše polaznice njegove glumačke škole pokušaj "iskorištavanja #MeToo pokreta" kojim se podilazi "medijima koji žele uništiti neku poznatu osobu", piše The Guardian.

Francovi su odvjetnici 28. veljače na sudu u Los Angelesu zatražili da se odbaci tužba koju su u listopadu prošle godine podnijele Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal jer se, kako kažu odvjetnici, nijedan od spornih događaja iz tužbe nije dogodio i zato što su navodna kaznena djela koja se njihovom klijentu stavljaju na teret otišla u zastaru.

Tither-Kaplan i Gaal tvrde da je danas neaktivan studijski program koji je vodila Francova glumačka škola Studio 4 omogućio glumcu i njegovim muškim suradnicima da se upuste "neprihvatljivo i seksualnošću nabijeno ponašanje prema studenticama" tako što su "seksualizirali svoju moć koju su imali kao profesor i poslodavac".

Tither-Kaplan i Gaal tvrde da im se nudila mogućnost potencijalnog sudjelovanja u budućim projektima, a kažu i da je Franco navodno tijekom simuliranja oralnog seksa sa svojih genitalija skinuo plastični štitnik.

"Opscene optužbe u pritužbi bile su odličan sadržaj za tabloide, ali poput većine priča iz tabloida, lažne su i provokativne, zakonski neutemeljene i predane sudu s ciljem stjecanja publiciteta kojeg su podnositeljice evidentno željne", stoji su prigovoru Francovih odvjetnika.

Francovi odvjetnici poriču da su glumice nagovarane da glume u nagim scenama te tvrde da su svi glumci bili potpisali izjave da dobrovoljno sudjeluju u takvim scenama i da se odmah poslije glumljenja u tim scenama nisu na ništa požalili. Također, odvjetnici tvrde da se vaginalni štitnici nisu uklanjali kako Tither-Kaplan tvrdi. Francovi odvjetnici tvrde da su svi ostali polaznici škole potvrdili da se štitnici nisu uklanjali.

Podsjećamo, Franca je 2018. godine pet žena optužilo za neprikladno seksualno ponašanje. Glumac je sve optužbe porekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:33