‘BLONDE‘

Ana de Armas na meti kritika zbog Merlinke: ‘Što je ovo, naglasak je grozan! Uopće joj ne sliči‘

De Armas, inače glumica španjolsko-kubanskog podrijetla, iznijela je svoj stav prema filmu te objasnila kako ga ona percipira

Film ‘Blonde‘

 Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nakon što je Netflix prošlog četvrtka izbacio novu najavu za "Blonde", film Andrewa Dominika koji prati životnu priču Marilyn Monroe, mnogi su na Twitteru kritizirali film jer se "temelji na fikcionaliziranoj knjizi o životu slavne glumice", a nije im sjeo ni kubanski naglasak Ane de Armas.

image
Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Na meti internetskih komentatora našao se i 54-godišnji redatelj, ujedno i pisac scenarija koji je adaptirao roman Joyce Carol Oates, "Blonde", iz 2000. godine, koji podupire teoriju zavjere da je dobitnicu Zlatnog globusa ubio bivši američki državni odvjetnik Robert F. Kennedy. Dodatno, film će prikazati scenu u kojoj je Marilyn navodno silovao "Mr. Z", vlasnik Fox Studija Darryl F. Zanuck, koji je bio prikriveno opisan u spomenutoj knjizi.

image
Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

- Voljela sam knjigu, no uloga je pripala krivoj glumici, a o naglasku da ni ne govorim. Knjiga ima dovoljno materijala i slojeva da se od nje može napraviti jedna poštena serija s engleskom ili američkom glumicom - stoji u jednom od komentara na Twitteru.

- Trebamo prestati lagati jedni druge i priznati si da Ana uopće ne liči Marilyn - piše na Twitteru.

- Ne sjećam se da je Marilyn imala jaki španjolski naglasak - samo je jedan od komentara na kobni naglasak.

Usprkos tome što je 34-godišnja glumica pokušavala usavršiti američki naglasak legendarne plavuše s holivudskom trenericom dijalekata Jessicom Drake, kritike na račun naglaska nije mogla izbjeći, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je engleski jezik tečno progovorila tek 2015. godine, uoči uloge u filmu "Psi rata". Neki od komentatora su dodali da "uopće ne sliči Marilyn Monroe".

image
Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

De Armas, inače glumica španjolsko-kubanskog podrijetla, iznijela je svoj stav prema filmu te objasnila kako ga ona percipira.

- Mislim da će ovaj film zbuniti ljude načinom na koji je ispričan - priznala je De Armas za Rotten Tomatoes prošli tjedan.

- Smatram da ovo nije tradicionalni biografski film. Nije doslovan i konvencionalan. Nije čak ni kronološki ispričan. Zamišljen je kao jedno unikatno iskustvo, a nadamo se da će publika osjetiti kako je bilo biti ona - prepričala je de Armas te dodala da smatra kako je ovo "najhrabriji, neispričani pogled na njezinu životnu priču koji je ikad vidjela".

Kako bi pak ličila na slavnu divu, de Armas je svakodnevno satima sjedila u frizerskoj stolici, a istaknula je kako fizičke pripreme nisu bile ni upola zahtjevne kao one psihičke i emocionalne.

Još u veljači, Dominik je rekao da su negativne rane reakcije publike "njihov je*** problem", a siguran je da se nitko neće žaliti na "Aninu izvedbu".

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Mnogim "twitterašima" očito nije jasan pristup redatelja priči o Marilyn Monroe, a sudeći po komentarima, nekima od njih tematika beletrističkog hita "Blonde" nije sjela.

- Film je baziran na izmišljenoj knjizi o Marilyn Monroe koja laže javnost - piše u tweetu. Nadalje, ista se korisnica izjasnila da film nosi oznaku za odrasle samo zbog tog jer redatelj želi seksualizirati Marilyn još više.

"Blonde" će imati svoju svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, a Netflix bi dugoiščekivani film objaviti 28. rujna 2022. godine. Naime, film ima ocjenu NC-17 zbog svog eksplicitnog seksualnog sadržaja i bit će prvi takve vrste koji će biti objavljen putem streaming usluge.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Put nastanka ovog filma je bio dug i kompliciran. Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Tracey Landon, Brad Pitt i Scott Robertson producenti su filma koji je, nakon dugotrajnog perioda razvoja koji je započeo 2010., napokon krenuo s produkcijom u Los Angelesu u kolovozu 2019. Produkcija je završena u srpnju 2021. nakon "lockdownova" u 2020. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:47