INTERVJU ZA VOGUE

Angelina Jolie otvorila dušu i progovorila o djeci, razvodu od Brada Pitta...: ‘ Iza mene su teške godine‘

Nekad sam bila akcijska zvijezda, a sad mi djeca govore da siđem s trampolina jer ću se ozlijediti! Nije li to smiješno, kaže glumica
Angelina Jolie 
 Marco Provvisionato/Ipa/Pa Images/Profimedia

Holivudska glumica, redateljica i humanitarka Angelina Jolie (45) krasi naslovnicu britanskog Voguea za ožujak, a u ekskluzivnom intervjuu koji je dala tom prestižnom časopisu progovorila je, između ostaloga, i o odgoju svoje "prilagodljive" djece poslije razvoda od kolege Brada Pitta (57).

Podsjetimo, za njega se udala poslije 12 godina veze, a brak, koji je trajao svega dvije godine, okončan je u rujnu 2016. Uslijedila je dugotrajna borba oko financija i skrbništva nad djecom - Maddoxom (19), Paxom (17), Zaharom (16), Shiloh (14) te 12-godišnjim blizancima Vivienne i Knoxom, no čini se kako je bivši par sad napokon u korektnim odnosima.

- Oduvijek sam željela biti mama i imati puno djece. Zamišljala sam da ću s obitelji živjeti poput Jane Goodall, putovati nekom džunglom... Ne u onom istinskom, tradicionalnom smislu - zapravo želim reći da nikad nisam bila baš dobra u mirovanju, nisam tipična mama koja samo sjedi kod kuće. Osjećam da mi nedostaju sve one vještine koje čine jednu tradicionalnu majku, ali snalazim se, najviše zahvaljujući djeci koja su prilično izdržljiva i pomažu mi u svemu - iskrena je Angelina.

U nastavku razgovora glumica je priznala kako "ne zna je li trenutačno sretna", ali napominje kako ima vrlo pozitivan pogled na budućnost.

- Iza mene su prilično teške godine. Usredotočila sam se na ozdravljenje svoje obitelji. Stvari se polako vraćaju na staro, u normalu, poput leda koji se topi i krvi koja se napokon vraća u moje tijelo. Radujem se pedesetima, iako smo neki dan bili na trampolinu, a djeca su mi rekla: 'Ne, mama, nemoj to raditi. Ozlijedit ćeš se'. Pomislila sam: 'Bože, nije li to smiješno?'. Nekad sam bila akcijska zvijezda, a sad mi djeca govore da siđem s trampolina jer ću se ozlijediti!

Možda je to samo mladi panker u meni, ali ja uistinu volim taj duh mladosti. Vjerujem da baš zahvaljujući njemu s više jasnoće mogu vidjeti što je dobro, a što loše. Jer puno starijih ljudi pronaći će opravdanje za određeno ponašanje, a mlađi čovjek ipak se usudi reći: 'Ali to je jednostavno pogrešno i ja se tome protivim'. E pa ja sam željela ostati takva osoba - izjavila je junakinja hit filma "Tomb Raider", a prenosi Daily Mail.

Glumica se osvrnula i na svoju ulogu specijalne izaslanice UN-ove agencije za izbjeglice.

- Humanitarnim radom počela sam se baviti u ranim dvadesetima. Obula sam čizme, uzela ruksak i otišla, htjela sam pokušati shvatiti što se to, dovraga, događa u svijetu. Pokušala sam si pružiti šire obrazovanje, ono što sam imala u školi nije bilo dovoljno. Odrastanje moje generacije bilo je isprazno na mnogo načina, pa sam morala izaći iz okvira kako bih pronašla šire razumijevanje za sve što nas okružuje - zaključila je Jolie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:53