NASTAVAK DRAME

Angelina pod lažnim imenom podnijela tužbu protiv FBI-a zbog incidenta s Pittom? ‘Ona bi mogla biti Jane Doe‘

Želi dobiti potrebne informacije kako bi njezina djeca dobili medicinsku skrb i savjetovanje o traumi

Angelina Jolie

 Erremaxphoto/Splashnews.com/Splash/Profimedia

Maddox, posvojeni sin bivših supružnika Angeline Jolie i Brada Pitta nema dobar odnos s ocem, zbog čega se sada u cijelu priču umiješao i FBI. Maddox i Brad se već dulje vrijeme ne slaže, a jednom je prilikom došlo i do fizičkog obračuna.

Maddox i Brad gotovo su se u potpunosti udaljili jedan od drugoga nakon incidenta do kojeg je došlo 2016. godine u privatnom zrakoplovu, kada je Brad fizički nasrnuo na njega. To je navodno potaknulo Angelinu da podnese zahtjev za razvod i traži potpuno skrbništvo nad djecom.

Sada su se pojavila nagađanja da Angelina tuži FBI, kao anonimna Jane Doe, kako bi otkrila zašto su njegovi agenti odbili optužiti Brada Pitta zbog ovog incidenta iz 2016.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt

Robyn Beck/AFP

U novoj tužbi, koju je podnijela Jane Doe, navodi se da joj je istražni ured uskratio pristup informacijama koje su prikupljenje u istrazi. Tvrdi se i da je njezin 'tadašnji suprug fizički i verbalno napao nju i njihovu djecu, kad su prije nekoliko godina putovali privatnim avionom'.

Istražitelji su oslobodili Pitta od optužbi za zlostavljanje, navodeći kako nije zlostavljao dijete u avionu. Sada se nagađa da bi Jolie mogla biti žena koja tuži, iako je izvor blizak njoj i Pittu rekao TMZ-u da su tijekom razvoda dobili cijelo izvješće FBI-a.

U tužbi se navodi da su ženina djeca 'doživjela trajnu fizičku i psihičku traumu' nakon što ih je njezin tadašnji suprug 'verbalno i fizički' napao. Također, Jane Doe je podnijela brojne zahtjeve za kopiju istražnog dosjea u nadi da će 'bolje shvatiti i istragu FBI-ja i dobiti informacije koje su potrebne da njezina djeca dobiju medicinsku skrb zbog ove traume.

Odvjetnica Amanda Kramer, koja zastupa osobu koja tuži, rekla je za Politico da je njezin klijent/ica anonimno podnio tužbu kako bi 'očuvali privatnost obitelji'.

Tužiteljica tvrdi da je FBI pokrenuo istragu o incidentu te da je bez prethodne obavijesti, njoj ili njezinoj djeci, objavio da zatvara istragu incidenta bez daljnjih radnji.

Žena je podnijela nekoliko zahtjeva, nadajući se da će bolje razumjeti zašto su odlučili ne poduzeti mjere protiv njezina supruga, navodi se u bilješkama. Optužila je FBIne samo da joj nije dostavio tražene dokumente, već tvrdi i da su njihovi odgovori na njezine zahtjeve 'pravno nedostatni'.

'Naš stav je da žrtve trebaju imati pristup evidenciji o zločinima koje su doživjeli ili prijavili, kao što je uobičajeno na državnoj razini, kako bi mogli dobiti pomoć i pravnu zaštitu za sebe i svoju djecu', rekla je Kramer medijima nakon što je odbila otkriti identitet osobe koja je podnijela tužbu. “Naša klijentica je godinama tražila zapis te je u tome bila spriječena pa je morala pribjeći sudskim postupcima kako bi dobila te prijeko potrebne informacije."

Usred bitke za razvod i skrbništvo, izvor blizak obitelji rekao je da je Jolie u prošlosti iznosila slične optužbe koje su vlasti istražile, ali da one nisu bile potkrijepljene. Izvor je optužbu za zlostavljanje u privatnom avionu nazvao njezinim 'posljednjim, tužnim i očajničkim pokušajem da se pod svaku cijenu proširi lažna priča.'

Maddox Jolie-Pitt, tada 19-godišnjak, svjedočio je protiv svog oca, iznoseći 'ne baš pozitivno' mišljenje o glumcu. Izvor je također otkrio da je tijekom postupka Jolie-Pitt htio legalno ukloniti prezime 'Pitt' iz svog imena.

image

Angelina jolie sa sinom Maddoxom

Instagram

Žena, za koju se čini da još nije podnijela službenu tužbu, zatražila je da joj se dopusti da nastavi slučaj pod pseudonimom i da ga zapečati. Glavni sudac američkog Okružnog suda Beryl Howell navodno je ovaj tjedan potpisao zahtjev.

Nagađanja su se pojavila da bi Jolie mogla biti Jane Doe zbog sličnosti između prijave i optužbi koje je glumica prethodno iznijela protiv Pitta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:24