KAKVA ZABLUDA

Anthony Hopkins o kultnom filmu ‘Kad jaganjci utihnu‘: ‘Mislio sam da je riječ o dječjoj priči!‘

Bio sam jako nervozan zbog uloge Hannibala Lectera. Blijedi Velšanin poput mene glumi američkog serijskog ubojicu, prisjetio se glumac
Anthony Hopkins 
 FREDERIC J. BROWN/AFP

Sir Anthony Hopkins ulogom Hannibala Lectera, psihijatra i serijskog ubojice kanibala u triler-hororu "Kad jaganjci utihnu" redatelja Jonathana Demmea iz 1991., ušao je u povijest kao jedan od najupečatljivijih negativaca u svijetu kinematografije.

Za tu rolu 83-godišnji glumac osvojio je i Oscara, a sad je u intervjuu za Variety otkrio što je zapravo mislio o spomenutom filmu prije nego što ga je uopće počeo snimati.

- Godine 1989. bio sam u Londonu, radio sam na predstavi 'M. Butterfly' kad mi je agent poslao scenarij. Rekao je: 'Zašto ovo ne pročitate? Zove se 'The Silence of the Lambs' ('Kad jaganjci utihnu'). Pitao sam ga je li to dječja priča, tako mi se činilo iz naslova... Sjećam se da je bilo vruće ljetno popodne, stigao mi je scenarij i počeo sam ga čitati. Nakon deset stranica nazvao sam agenta. Bilo je to nešto najbolje što sam ikad pročitao, priča me osvojila na prvu - prisjetio je legendarni Hopkins.

Dodao je i kako je bio strašno nervozan zbog uloge Hannibala Lectera.

- Zamislite, blijedi Velšanin poput mene glumi američkog serijskog ubojicu! - rekao je neprikosnoveni holivudski "div".

image
scena iz filma 'Kad jaganjci utihnu'
Orion Pictures/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:52