ŠTO SE ŠUŠKA?

Anya Taylor Joy otkrila ima li nade za novu sezonu Netflixove hit serije ‘Damin gambit‘

‘Damin gambit‘ napravljen je kao mini-serija od sedam epizoda, no gledatelji žele još
Damin gambit
 Pictorial Press Ltd/Alamy/Alamy/Profimedia

Zbog Beth Harmon, fiktivne junakinje serije "Damin gambit" prodaja šahovskih setova stostruko se povećala, internetska stranica Chess.com koji okuplja šahiste iz cijelog svijeta dobio je milijune novih korisnika i svi su poludjeli za tom drevnom igrom. U mjesec dana od početka prikazivanja u listopadu prošle godine Netflixova uspješnica pogledana je u 63 milijuna domova i prva je serija na toj platformi koja je tri dana za redom bila najgledaniji sadržaj. Anya Taylor - Joy (24), koja je u seriji koja se koja se događa u 60.-im godinama 20. stoljeća, maestralno odigrala ulogu Beth, iznimne šahistice progonjene demonima, nominirana je za sve moguće nagrade, među ostalim i za Zlatni globus.

I, iako je "Damin gambit" napravljen kao mini-serija od sedam epizoda, a šefovi od početka inzistirali na tome da je to sve što planiraju, gledatelji žele još. O tome se raspravlja na društvenim mrežama i forumima i pri svakom spomenu glavne glumice. Nadu da bi nastavka ipak moglo biti sada je opet probudila Taylor Joy koja je mnogo puta rekla da je uživala glumeći Beth i da bi se svakako vratila toj ulozi ako se ukaže takva prilika. Sada je gostovala u TV-emisiji Deadline i, iako je rekla da nikad nije bilo razgovora o tome da bi serija mogla ići dalje, ipak je nagovijestila da za to postoji mogućnost.

- Gotovo je nadrealno i vrlo lijepo da ljudi žele drugu sezonu jer mi o tome nismo pričali ni razmišljali. No, znate u Hollywoodu kažu: nikad ne reci nikad - rekla je mlada glumica koja čak i ima ideju o čemu bi nova sezona mogla govoriti, objasnivši da bi bilo zanimljivo vidjeti kakva će Beth biti majka, kakva će biti kada je čista i trijezna i svjesna onoga što je vuče prema dnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:49