HRABRO ILI LUDO?

Argentinka pobjedu nad Francuskom proslavila toplesom na tribinama, prijeti joj zatvorska kazna?

Zanosna plavuša kamerama na finalu SP-a pružila je i nešto više od očekivanog...

Argentinka u toplesu na tribinama finala SP-a

 Tom Dubravec/Cropix

Bilo je to finale za pamćenje, slažu se argentinski navijači koji su slavili pobjedu Argentine nad Francuskom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Gledatelji pred malim ekranima posebno su primijetili jednu navijačicu Argentine koja je u deliriju skinula majicu i u toplesu slavila pobjedu, a zbog tog bi joj poteza mogla prijetiti zatvorska kazna.

Naime, nakon odlučujućeg pucanja penala Gonzala Motiela kamere su se okrenule prema navijačima, a među njima je bila i zanosna plavuša koja je kamerama pružila i nešto više od očekivanog.

Uoči prvenstva, navijači su upozoreni da će morati poštivati stroge, konzervativne običaje Katara, a iz ministarstva turizma poručili su da se od ‘posjetitelja (muškaraca i žena) očekuje da pokažu poštovanje prema lokalnoj kulturi te da izbjegavaju pretjerano otkrivajuću odjeću u javnosti. Također se preporučuje da muškarci i žene osiguraju da su im ramena i koljena pokriveni.‘

image

Argentinka u toplesu na tribinama

Tom Dubravec/Cropix

Katar je, naime, poznat po tome da ženama ne dozvoljava nošenje odjeće koja previše otkriva tijelo, poput uske odjeće ili otvorenog dekoltea.

Žene koje nisu iz Katra ne moraju nositi abaja haljine koje prekrivaju figuru gotovo od glave do pete, no turisti moraju paziti da su im gornji dijelovi prekriveni, a suknje, haljine i hlače moraju prekriti koljena.

Potez ove Argentinke u toplesu komentirali su i korisnici društvenih mreža te su iznijeli svoje strahove da joj slijedi kazna.

"Vidio sam je, jako je hrabra! Uhitit će je ako ne bude pazila...", glasio je jedan od komentara.

"Ja bih na njezinom mjestu slavio Messija i pobjedu Argentine na Svjetskom prvenstvu pokazujući grudi kasnije", dodao je drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:38