NEZAUSTAVLJIV

Arnold Schwarzenegger nakon važne operacije: ‘Sada sam dijelom stroj, baš poput Terminatora‘

Ovaj 76-godišnjak objasnio je da će se morati odmoriti od teretane na neko vrijeme

Arnold Schwarzenegger

 Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Legendarni glumac Arnold Schwarzenegger otkrio je da mu je prošli ponedjeljak ugrađen pacemaker nakon što je čak tri puta operirao srce.

Ova 76-godišnjak je rekao da je sada "dijelom stroj", baš kao i njegov lik Terminator, i dodao da će se morati odmoriti od teretane na neko vrijeme, prenosi Daily Mail.

U svom podcastu "Arnold‘s Pump Club", objavljenom ovog ponedjeljka, priopćio je pratiteljima da je išao na operaciju na kojoj mu je ugrađen elektrostimulator srca, odnosno, pacemaker.

- Ovo što sada radim protivi se velikom dijelu mog odgoja u Austriji, gdje nitko nikada nije govorio o medicinskim problemima. Sve vezano uz zdravstvo zadržali ste za sebe - rekao je slavni Arnold i nastavio o odnosu s obožavateljima.

- Doduše, dobio sam toliko mailova od ljudi koji su rođeni s bikuspidalnim aortnim zaliskom, poput mene, koji su mi rekli da im je razgovor o mojim operacijama zamjene zaliska dao hrabrost i nadu - objasnio je.

- Budući da znam da time što neću šutjeti o tome i transparentnost oko svega pomažu ljudima, imam li kakvog izbora? - pitao je.

Arnold je dodao da se dobro oporavlja i naglasio da ne želi "zabrinuti svoje obožavatelje".

- Operiran sam u ponedjeljak, a do petka sam već bio na velikom ekološkom događaju sa svojom prijateljicom Jane Fondom. Usput, kad govorimo o tome da je tjelovježba jedina čarobna tableta za usporavanje starenja, pogledajte Jane. Ona je deset godina starija od mene - rekao je legendarni glumac i istaknuo kako "nitko ne bi pomislio da je tjedan započeo operacijom".

Nadalje, zahvalio se cijelom svom timu u klinici Cleveland i svim liječnicima te medicinskim sestrama.

Podsjetimo, u ožujku 2018. godine završio je na hitnoj operaciji srca kako bi zamijenio plućni zalisak koji mu je prvi put bio ugrađen 1997. godine zbog urođene srčane mane.

Naime, treća operacija, kojoj se podvrgnuo tik prije snimanja "Terminatora: Dark Fate", trebala je biti jednostavan zahvat, ali se zakomplicirao. Prema Arnoldu, doktori su mu probili dio srca, a zbog toga su morali brzo otvoriti njegovo srce kako bi mu spasili život i spriječili unutarnje krvarenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 23:47