ZACRVENIO SE

Autistični novinari ‘izrešetali‘ Macrona, neka pitanja vezana za Brigitte bila su pomalo neugodna

Francuski predsjednik prihvatio je šalu i simpatično odgovorio okupljenim novinarima

Emmanuel i Brigitte Macron

 Afp/Instagram

Francuski predsjednik Emmanuel Macron našao se u neugodnoj situaciji prilikom posjete autističnim novinarima iz Le Papotina, a jedno njihovo pitanje o njegovoj supruzi Brigitte posebno ga je nasmijalo.

Naime, francuski predsjednik svoju je suprugu prvi put upoznao kad mu je bilo 15 godina, a ona je predavala književnost u njegovoj srednjoj školi. Autistični novinari dobili su priliku postaviti mu pitanja, a jedno je bilo toliko neugodno da je čovjek koji je trebao intervjuirati Macrona odlučio mu predati papirić s pitanjem da ga sam pročita. I jest.

"On je predsjednik. Trebao bi biti uzor drugima i ne oženiti svoju profesoricu." - pisalo je na jednom od papirića, koji je izazvao smijeh i kod samog predsjednika.

"Ne birate u koga ćete se zaljubiti. Nije mi baš bila profesorica, učila me kazalištu. To se ne računa", odgovorio je dobro raspoloženi Macron, a njegov je odgovor dočekan smijehom okupljenih novinara, za koje se ranije pisalo da su ‘atipični novinari‘ koji su poznati po postavljanju odvažnih pitanja. Jedan od njih u šali je dobacio: "To je bio odgovor pametnjakovića." Macron mu je šaljivo odgovorio: "Istina je! Već poništavaš moje odgovore. Nije da mi je bila profesorica matematike. Pokušavam pregovarati s vama."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:03