PANIKA NA SETU

Autori hit serije ‘Kruna‘ u zadnji čas mijenjaju scenarij: ‘Sada imamo veliki problem...‘

Autori serije koja je ionako na meti kritika zbog prikaza pripadnika monarhije moraju priču prilagoditi recentnim događanjima
Scena iz serije ”Kruna”
 Netflix

Samo nekoliko tjedana prije početka snimanja pete sezone Netflixove superhit serije "Kruna", autori su se bacili na prekrajanje scenarija. Naime, petoj sezoni te priče o britanskoj kraljevskoj obitelji i vladavini kraljice Elizabete II., bavi se događajima iz sredine 90-ih godina 20. stoljeća, pa će tako obuhvatiti i razvod princa Charlesa i princeze Diane 1996. godine.

Intervju princeze Diane iz 1995. godine za BBC-jevu emisiju "Panorama", s novinarom Martinom Bashirom, jedan je od središnjih događaja scenarija. Dianine izjave, poput one da ih je njezinu braku s Charlesom bilo troje, potaknuli su kraljicu da na neki način amenuje konačni razvod svojeg sina i prijestolonasljednika.

No, nakon što su objavljeni rezultati istrage o nečasnom postupanju Martina Bashira, korištenju krivotvorenih dokumenata kojima se tvrdilo da tajne službe prate Lady Di, da bi se princezu uvjerilo da intervju, scenaristi su se našli u problemima. Autori serije koja je ionako na meti kritika zbog prikaza pripadnika britanske monarhije moraju priču prilagoditi recentnim događanjima.

image
Intervju Martina Bashira s princezom Dianom za BBC Panoramu
Bbc/Planet/Profimedia

Neimenovani poznavatelj prilika na setu rekao je za The Sun da je izvještaj o Bashirovim muljažama probleme scenarista, koji ionako scenarij često mijenjaju u hodu, podigao na sasvim novu razinu.

- Intervju je iznimno bitan za priču u seriji. A kako se situacija s Bashirom i dalje razvija i može doći do nekih novih otkrića, bit će to velik problem - rekao je.

Glasnogovornik Netflixa, pak, tvrdi da neće biti nikakvih zastoja u snimanju serije, da ono počinje ovog ljeta, te da se rad na scenariju nastavlja uobičajenim tempom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:10