NE MOGU IM NIŠTA

Autori South Parka zgrozili Meghan i Harryja, nazvali ih glupima: ‘Odvjetnici već proučavaju epizodu‘

Animirani serijal ismijava "blesavog princa i njegovu glupu ženu", a Meghan je navodno jako ljuta ali ne želi pogledati crtić

Scena iz South Parka

 Jlppa/Bestimage/Profimedia/Jlppa/bestimage/profimedia

Ne smiruje se žamor oko najnovije epizode ultrapopularnog animiranog serijala South Park. U njoj su na red za nemilosrdno zezanje došli britanski princ Harry i njegova supruga Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Par koji, nakon Megxita i odlaska iz Ujedinjenog kraljevstva te potpunog otuđenja od svojih obitelji, živi u SAD-u, u South Parku je dobio doista kraljevski tretman. Svaka sekunda epizode The Worldwide Privacy Tour, u kojoj su glavni likovi "bedasti princ i njegova glupa žena" dubinska je analiza ponašanja para koji na sav glas "traži privatnost". Nakon što pobjesne na Kanadu, oni kreću na svjetsku turneju za privatnost e da bi se na kraju smjestili u zabačenom gradiću u Coloradu, u SAD.

Autori South Parka, koji se snima od 1998. godine, Trey Parker i Matt Stone, tijekom tog vremena su kroz usta četvorice prepubertetlija iz tog fiktivnog gradića izvrijeđali su sve i svakoga. Bilo je ljutnje, prijetnji, no u većini slučajeva žrtve ismijavanja zaključile su da je bolje ne činiti ništa, čekati da buka i smijeh prođu, a meta postane netko drugi.

Meghan Markle, pišu britanski mediji, navodno je "iznimno uznemirena i zaprepaštena" prikazom nje same i njezina supruga. Ili barem likova princa i njegove supruge. Njihova se imena, naravno, ne spominju u crtiću ali je savršeno tko je inspirirao ovu epizodu.

Princeza nosi outfite slične onima koje je Meghan doista nosila, primjerice poznatu bijelu haljinu i šešir koje je imala na proslavi jubileja kraljice Elizabete II., 2018. godine. U crtiću je opisana kao "djevojka iz sestrinstva, glumica, influencerica, žrtva". Princ ima poznato sivo odijelo iz intervjua s Oprah Winfrey i promovira autobiografiju "Waaagh", koja izgleda poput memoara princa Harryja "Spare". I, dakako, traže privatnost.

image
Mega/The Mega Agency/Profimedia/

Prema pisanju Spectatora, Meghan je bijesna i zgrožena, no istovremeno ne želi pogledati cijelu epizodu serije. Medijski stručnjaci smatraju da su nju njezini suradnici već upozorili kako bi bilo kakav pogrešan odgovor, reakcija na South Park, mogao imati jako negativan utjecaj na "brend Sussex" koji par neprekidno bilda.

U jednoj od scena jedan od likova, Kyle žali se: "Izluđuje me to. Muka mi je i slušati o njima i što ne mogu pobjeći od njih. Posvuda su!". Njegov prijatelj Stan na to mu kaže: " Daj, Kyle, nas boli briga za nekog blesavog princa i njegovu glupu ženu!". Kyle, na svoju nesreću, postaje prvi susjed par koji u svojem dvorištu "traži privatnost" igrajući polo, svirajući bubnjeve i hodajući uokolo s transparentom na kojem piše "Stop looking at us!" (Prestanite nas gledati!). K tome, princ kojem se ne sviđa Kyleov stav, prijeti mu svojim "promrzlim penisom" o kojem je Harry pisao u knjizi.

image

Scena iz South Parka

Comedy Central/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Comedy Central/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Eksperti poruku o tome kako je nemoguće pobjeći od njih, smatraju znakovitijom od otvorenog i nemilosrdnog ismijavanja na račun izjava Meghan i Harryja iz raznih intervjua, dokumentaraca i knjiga koje Sussexovi proizvode poprilično brzim tempom. Upozoravaju da par o tome moraja dobro razmisliti.

Američki stručnjak za odnose s javnošću Matt Yanofsky rekao je za britanski The Mirror kako je "Meghan osoba koja izaziva podjele", a autori South Park potpuno su svjesni toga pa je epizoda "doista teška pržiona".

- Zasad njihov brend ne trpi štetu. No, ako bude reagirala na krivi način mogao bi - kazao je Yanofsky.

No, drugi stručnjaci za kraljevsku obitelji misle kako je par već konzultirao odvjetnike.

Neil Sean, autor niza knjiga o Windsorima tvrdi da bi "kao i s mnogim drugim stvarima kada su u pitanju Meghan i Harry ova priča mogla imati pravne posljedice".

- Njihovi odvjetnici vjerojatno već proučavaju ovu epizodu i žele vidjeti što je pogrešno i što bi se moglo pretvoriti u nešto mnogo opasnije - rekao je za britanske medije.

image

Scena iz South Parka

Comedy Central/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Comedy Central/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Detaljnu analizu cijele epizode napravio je i Jesus Enrique Rosas, komunikacijski stručnjak poznat kao "The body language guy". On na svojem YouTube kanalu često analizira verbalnu i neverbalnu komunikaciju slavnih u raznim situacijama, a Sussexe jako voli komentirati. Smatra da je epizoda o princu i njegovoj supruzi "epska", a otkrio je u njoj bezbroj detalja koji pokazuju da autori South Parka doista znaju što rade.

Posebno su, tvrdi Rosas, brutalne scene koje traju tek nekoliko sekundi i mogle bi biti najspornije. Autori su vrlo detaljno nacrtali niz naslovnica raznih magazina na kojima je bila Meghan u stvarnom životu. Od Vanity Faira neposredno prije udaje za Harryja do relativno friškog The Cuta u kojem je dala veliki intervju i promovirala svoj podcast Archetypes. Tu je i posebna poslastica - naslovnica Vanity Faira na kojoj je u crtiću princeza, a u stvarnosti je na toj naslovnici bila Kate Middleton, danas princeza od Walesa, supruga princa Williama. Autori su, misli Rosas po kojem je ovo zasigurno poseban razlog za bijes Meghan Makrle, željeli reći da bi "princeza" u stvari htjela biti na Kateinu mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:28