SLUČAJ HUTCHINS

Baldwin tvrdi da je oslobođen krivnje za ubojstvo snimateljice: ‘Pogreške produkcije bile su ozbiljne i namjerne‘

Izvršni producenti tako bi trebali platiti kaznu u iznosu 136.793 dolara

Alec Baldwin

 Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Holivudski glumac Alec Baldwin tvrdi da je oslobođen krivnje zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins, koju je slučajno usmrtio na setu filma 'Rust'. Glumac je dao izjavu ubrzo nakon što su dužnosnici Ureda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu odredili maksimalnu kaznu producentima spomenutog vesterna.

Izvršni producenti tako bi trebali platiti kaznu u iznosu 136.793 dolara, što je maksimum koji je dostupan, prenosi Daily Mail. Baldwin je i sam bio producent, ali je istaknuo odlomak iz službenih dokumenata istrage, u kojem stoji da je bio uključen u scenarij i casting - ali ne i u sigurnosne procedure.

"Bilo je nekoliko propusta rukovodstva i više nego dovoljno dokaza koji sugeriraju da bi se ova smrtonosna pucnjava u kojoj je stradala Halyna Hutchins i u kojoj je ranjen Joel Souza izbjegla da su se slijedile standardne prakse. Istragom smo utvrdili da su pogreške producenata filma 'Rust' bile ozbiljne i namjerne. Suština je u tome da je obveza poslodavaca da slijede nacionalne standarde, a to se nije dogodilo na snimanju 'Rusta'. Ovo je bila užasna tragedija i naše su misli sa žrtvom koja je bila majka, supruga, iskusna snimateljicai cijenjena članica filmske zajednice. Nastavljamo s molitvama i u mislima smo s njezinim najmilijima. Iako shvaćam da nikakva novčana kazna ne može nadoknaditi ljudski gubitak, 'Rust Productions' smatramo potpuno odgovornima", rekao je tajnik kabineta Odjela za okoliš Novog Meksika James Kenney.

"Zahvalni smo Uredu za rad i sigurnost Novog Meksika što je istražio ovu stvar', stoji u službenoj izjavi Baldwinova tima. "Cijenimo to što izvješće oslobađa gospodina Baldwina, jasno dajući do znanja da je pištolj sadržavao samo lažne metke. Osim toga, izvješće priznaje da je ovlaštenje g. Baldwina u produkciji filma bilo ograničeno samo na odobravanje promjena u scenariju i kreativni casting. Gospodin Baldwin nije imao ovlasti nad pitanjima koja su bila predmet istrage i drago nam je da su dužnosnici Novog Meksika razjasnili ta kritična pitanja. Uvjereni smo da će osobe identificirane u službenom izvješću odgovarati za ovu tragediju."

Podsjetimo, Alec Baldwin pucao je iz rekvizita i slučajno usmrtio snimateljicu Hutchins te ranio redatelja Joela Souzu prilikom snimanja vesterna 'Rust'. Hutchins (42) je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Mexico u Albuquerqueu gdje je preminula, a Souza je vozilom hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:14