NOVA PARNICA

Baldwin zbog pucnjave na filmskom setu, na kojemu je ubijena snimateljica, tuži četiri člana ekipe

Glumac za nemar optužuje oružaricu, prvog pomoćnika redatelja, dobavljača rekvizita te majstora rekvizita

Alec Baldwin 

 Selcuk Acar/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Glumac Alec Baldwin podnio je u petak tužbu protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu vesterna "Rust", u kojoj je iz pištolja koji je Baldwin koristio tijekom probe ubijena snimateljica Halyna Hutchins.

Ona je smrtno stradala kad je Baldwin iz revolvera kojim je vježbao tijekom snimanja u Novom Meksiku ispalio pravi metak koji je pogodio nju i redatelja Joela Souzu, koji je preživio.

Baldwinova tužba podnesena je Vrhovnom sudu okruga Los Angeles kao protutužba koja proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član filmske ekipe naveo Baldwina i ostale kao optuženike.

To je jedna od mnogih parnica proizašlih iz tragedije od 21. listopada 2021., koja je također pod kaznenom istragom i mogla bi rezultirati optužbama države New Mexico.

Baldwin u tužbi optužuje oružaricu, prvog pomoćnika redatelja, dobavljača rekvizita te majstora rekvizita za nemar i traži odštetu zbog "ogromne boli" koju trpi.

Njih četvero imenovani su kao optuženici zajedno s Baldwinom u izvornoj tužbi koju je podnijela voditeljica scenarija, tvrdeći da joj je pucnjava prouzročila ozbiljne emocionalne boli.

U televizijskom intervjuu, Baldwin je rekao da nije povukao okidač revolvera i da je opalio nakon što ga je napeo.

FBI je proveo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim djelovanjem koje je pokazalo je da "funkcionira normalno" i da ne puca bez povlačenja okidača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:27