PREKINULA ŠUTNJU

‘Barbie‘ je progovorila: Margot Robbie oglasila se nakon što nije dobila nominaciju za Oscara

Zarada od 1,4 milijarde dolara na svjetskim blagajnama prošle godine srušila je sve rekorde

Margot Robbie

 Warner Bros. Pictures - Heyday F/Afp/Profimedia/Warner Bros. Pictures - Heyday F/afp/profimedia

"Ne postoji način da budete tužni kada znate da ste ovako blagoslovljeni", prenosi Page Six riječi glumice Margot Robbie koje je uputila publici na projekciji filma "Barbie" i time prekinula šutnju oko nominacija za ovogodišnje Oscare. Obožavatelji filma, koji ruši rekorde, bili su bijesni nakon objave prošlotjednih nominacija za Oscar 2024. jer redateljica Greta Gerwig te glumica i producentica Margot Robbie nisu u utrci za prestižnu nagradu.

image

Margot Robbie i Ryan Gosling

Warner Bros. Pictures - Heyday F/Afp/Profimedia/Warner Bros. Pictures - Heyday F/Afp/Profimedia

Robbie smatra da je Gerwig trebala biti nominirana jer "ono što je učinila je nešto što se događa jednom u karijeri, jednom u životu". Iako "Barbie" nema nominacije u kategorijama režije i najbolje glumice, ima u preostalima - Ryan Gosling za najboljeg sporednog glumca, America Ferrera za najbolju sporednu glumicu, "Barbie" za najbolji film, najbolji adaptirani scenarij, najbolju originalnu pjesmu, najbolju kostimografiju i najbolju scenografiju.

"Namjeravali smo učiniti nešto što bi promijenilo kulturu, utjecalo na kulturu. I to smo uspjeli, mnogo više nego što smo ikada sanjali. I to je doista najveća nagrada koja može proizaći iz svega ovoga", kazala je Robbie. Zarada od 1,4 milijarde dolara na svjetskim blagajnama prošle godine srušila je sve rekorde, time je "Barbie" trenutno film s najvećom zaradom koji je režirala jedna žena.

image

America Ferrera

/David Fisher/shutterstock

Bio je to i najveći film 2023. godine te najbolje domaće izdanje "Warner Bros. Picturesa" u povijesti tvrtke. "Reakcije ljudi na film bile su najveća nagrada cijelog ovog iskustva. Nikada nisam bila dio nečeg ovakvog...", dodala je glumica. Osim bijesnih obožavatelja, na nominacije su se oglasili, iako nominirani, razočarani Gosling i Ferrera.

image

Ryan Gosling, Greta Gerwig i Margot Robbie

Jon Kopaloff/Getty Images/Profimedia/Jon Kopaloff/getty Images/profimedia

"Greta je učinila gotovo sve što redatelj može učiniti da to zasluži", kazala je Ferrera. Gosling je rekao da je počašćen i ponoan što je nominiran za ulogu plastične lutke po imenu Ken pa je dodao da nema Kena bez Barbie, a filma bez Gerwig i Robbie.

"Greta Gerwig i Margot Robbie dvije su osobe koje su najzaslužnije za ovaj film koji stvara povijest, koji je globalno proslavljen. Reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama, bilo bi malo za reći", objasnio je glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:41