PANDEMIJA KORONAVIRUSA

BBC ĆE SURAĐIVATI S HOLLYWOODSKOM ZVIJEZDOM ANGELINOM JOLIE Stvarat će digitalni sadržaj za tinejdžere: 'Starije generacije nisu iskusile ovako nešto'

Angelina Jolie
 Mario Anzuoni / REUTERS

Holivudska zvijezda i izaslanica UN-a za ljudska prava Angelina Jolie pomoći će u stvaranju programa BBC-ija o pandemiji koronavirusa za tinejdžere, objavila je ta televizijska kuća.

BBC World Service objavio je da će sudjelovati u svojstvu izvršne producentice serije BBC My World za tinejdžere širom svijeta kako bi se stvorio posebni digitalni sadržaj o pandemiji tijekom idućih nekoliko tjedana.

Sadržaj će biti objavljen putem BBC-ijeva YouTube kanala i globalnih platformi, uključujući ne-engleskih.

Sadržavat će savjete o tome kako prepoznati štetne dezinformacije, iskustva mladih u uvjetima ograničenja kretanja i savjete o online školovanju.

"Ovoliki razmjeri nepohađanja škola nisu zabilježeni od Drugog svjetskog rata", poručila je Jolie u priopćenju koje je objavio BBC.

"To je nešto što će pamtiti čitav život. To je nešto što starije generacije nisu iskusile".

"Način na koji djeca proživljavaju ovo vrijeme - od sredstava i informacija do kojih mogu doći do načina na koje komuniciraju i pomažu jedni drugima - bit će jedinstveno obilježje njihove generacije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 15:42