VELIKA POGREŠKA

BBC na udaru gledatelja: ‘Pogledajte samo što rade zaposlenici dok voditelj objavljuje da je umrla kraljica‘

Ovaj incident uništio je povijesni trenutak za koji se televizijska kuća godinama pripremala, smatraju gledatelji

Huw Edwards, novinar BBC-a

 Screenshot Youtube/

U povijesnom trenutku kada je BBC-jev voditelj Huw Edwards prenosio tužnu vijest o smrti kraljice Elizabete II. gledatelji su primijetili jedan neobičan detalj u njegovoj pozadini koji ih je razljutio.

Naime, čini se da dvoje djelatnika iz redakcije fotografira voditelja mobitelima (ili snimaju selfie) a gledatelji tvrde da je riječ o bešćutnom potezu.

Posebno kad se zna da se voditelji, koji je dobio brojne pohvale zbog svog osjetljivog i iskrenog iznošenja vijesti o kraljičinoj smrti, mjesecima pripremao za taj trenutak.

U pozadini desno od ekrana dva zaposlenika redakcije držala su svoje mobitele skenirajući prostoriju prije nego što su svoje mobitele usmjerili prema Edwardsu. Čini se da su fotografirali povijesni trenutak iako neki obožavatelji tvrde da je izgledalo kao da snimaju selfie.

Ubrzo im je prišao treći djelatnik u bijeloj košulji koji ih je potjerao na njihova mjesta, a oni su ga poslušali. Sve to vidljivo je isječku na YouTubeu (dio koji počinje na 2:40 minuta)

Gledatelji su izrazili svoju frustraciju rekavši kako je incident uništio povijesni trenutak.

- Bila je to velika pogreška u procjeni, unatoč razumljivom iskušenju, zaključio je jedan od gledatelja, a prenijeli ga britanski tabloidi.

image

Huw Edwards, novinar BBC-a

/Screenshot

- Nekada očajavam s modernim svijetom. Bio sam zapanjen kada je Huw Edwards objavio smrt kraljice. U pozadini dva zaposlenika BBC-ja sa svojim telefonima fotografiraju, rekla je druga osoba.

- Užasno mi je što ljudi koji rade u BBC-jevom studiju snimaju selfije dok Huw Edwards najavljuje smrt kraljice. Nevjerojatno nepoštovanje, napisao je jedan korisnik Twittera.

Kada je Buckinghamska palača izrazila zabrinutost liječnika za kraljičino zdravlje oko podneva u četvrtak, BBC je obustavio svoj redoviti program i zamijenio ga neprekidnim vijestima koje je vodio Edwards odjeven u crno i s crnom kravatom.

Palača je izdala priopćenje u kojem je službeno potvrdila da je kraljica umrla ‘mirno‘ u 18 i 30 sati te večeri.

U to su vrijeme njeno četvero djece i unuk princ William bili su zajedno u Balmoralu, a princ Harry bio je na putu da bude sa svojom obitelji.

Pisac Alastair Campbell napisao je na Twitteru da mu je Edwards prije nekoliko mjeseci rekao da se ‘neko vrijeme pripremao, pa čak i vježbao pred ogledalom u kupaonici za ovaj trenutak‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:14