SLAVNA MANEKENKA

Bella Hadid o borbi s bolešću: ‘Bolovi su nesnošljivi, teško mi je raditi dok se osjećam ovako bolesno‘

S 14 godina pogrešno joj je dijagnosticiran ADHD, a nakon dvije godine odlaska raznim liječnicima, dobila je službenu dijagnozu

Bella Hadid

 Loic Venance/Afp

Manekenka Bella Hadid (26) otkrila je da se suočava sa zdravstvenim problemima koji su uzrokovani lajmskom bolešću, koju prenose krpelji, a od koje se zarazila 2012. godine.

Najnoviji zdravstveni problemi uslijedili su nakon hitne operacije prije godinu dana i razvoja infekcije ispod susjednog zuba koji sada planira izvaditi. Liječnici su joj prepisali antibiotike i lijek protiv bolova uzrokovanih infekcijom čeljusti.

- Bol u živcu iz moje čeljusti proširila se cijelim meridijanom moga tijela, i na dodir, posvuda niz tijelo kroz sve moje limfne čvorove. Ova bol, čovječe, započela je u novom TikTok videu.

- Mrzim se gledati u ogledalo ili fotografirati, posebno u posljednje vrijeme, jer stalno želim povratiti kada se pogledam. Godine i godine ovoga. Teško je baviti se ovom profesijom kojom se bavim, a pritom se osjećati i izgledati ovako bolesno, požalila se mlada manekenka.

image

Bella Hadid

Kwkc/mega/The Mega Agency/Profimedia/Kwkc/mega/the Mega Agency/profimedia

- Ako se osvrnete na moje fotografije s posla u proteklih osam godina, možete uočiti razliku kada sam bila zdrava i sada kada imam lajmsku bolest. Potpuno sam druga osoba. Nikada ne bih uspjela snimiti ove snimke da sam na poslu ili da se ne osjećam sigurno i smireno u svom okruženju kao u posljednja četiri tjedna otkako sam s mamom i svojim konjima. Dala sam sve od sebe kako bih vas obavijestila prije vađenja zuba. Hvala vam što gledate ovo i znate nešto više o meni što je veliki dio mog svakodnevnog života. To mi znači više nego što uopće znate, zbog toga se osjećam bliže vama. Volim vas sve, zaključila je Bella.

Prije nego što je dobila službeno dijagnozu lajmske bolesti sa 16 godina, pogrešno joj je dijagnosticiran ADHD kada je imala 14 godina. Jedno dulje vrijeme osjećala se depresivno i tjeskobno zbog cijele situacije. Počela se školovati kod kuće te je prestala jahati zbog moždane magle, skupine simptoma koje utječu na funkciju mozga, a nitko nije vjerovao da je kronično bolesna osim njezine majke, Yolande Hadid, koja je dobila istu dijagnozu iste godine.

- Nakon mnogo pogrešnih dijagnoza tijekom dvije godine, mama me počela sama voziti svugdje, i sama bolesna, da pronađem liječnike koji bi me mogli izliječiti. Tada sam imala 15-16 godina. Već sam radila neke holističke tretmane tu i tamo, ali samo stvari koje su mi se činile kao flaster. Moje prvo liječenje za koje se sjećam gdje su me liječnici zapravo mogli liječiti i reći mi što nije u redu sa mnom bilo je u Renu na Sveučilištu Nevada, a godinu ili dvije kasnije, moja nas je mama obje odvezla preko granice u Tijuanu, Meksiko najljubaznijem liječniku. Knjiga moje mame zapravo govori o svim tretmanima koje sam radila, a o tome kako je izgledalo da njezino dijete bude bolesno poput nje, malo mi je traumatizirajuće sada čitati, ispričala je manekenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:33