SKANDAL NEVIĐENIH RAZMJERA

BEN AFFLECK PRVI PUT PROGOVORIO O ZLOSTAVLJANJU U HOLLYWOODU, NAKON ČEGA JE ROSE MCGOWAN POLUDJELA: 'Odj***! Sve si znao, lažeš!'

 Profimedia, Bauer Griffin

Glumica Rose McGowan obrušila se na Bena Afflecka i prozvala ga lažljivcem nakon što je u četvrtak napokon progovorio o seksualnom zlostavljanju i napadima za koje je optužen slavni holliwoodski producent i filmski mogul Harvey Weinstein.

Pet dana nakon što su u javnost izašle optužbe na račun Weinsteina koji je surađivao s Benom Affleckom i Mattom Damonom na filmu 'Dobri Will Hunting', Affleck je kazao kako je 'tužan i ljutit'.

Kazao je i kako mu je 'zlo zbog dodatnih optužbi koje je pročitao jutros' i kako želi vidjeti više podrške za napadnute žene u medijima.

- Tužan sam i ljut jer je čovjek s kojim sam radio koristio svoju poziciju da zastrašuje, seksualno zlostavlja i manipulira mnogim ženama desetljećima. Zlo mi je zbog dodatnih optužbi koje sam pročitao jutros. Ovo je u potpunosti neprihvatljivo i pitam se što sam ja mogao učiniti da se to ne dogodi. Moramo bolje štititi naše sestre, prijateljice, kolegice i kćeri. Moramo pružiti potporu onima koje su odlučile javno priznati što se događalo, osuditi ovakvo ponašanje prema ženama kada ga vidimo i pomoći osigurati ženama više poslova na moćnim pozicijama - napisao je na svom Facebooku.

No Rose McGowan, koju je Weinstein navodno napao 1997., tvrdi kako je Affleck o svemu znao.

Na Twitteru se javno obratila poznatom glumcu: Ben Affleck, 'Proklet bio, rekao sam mu da prestane to raditi' - rekao si mi u lice. Lažeš.

McGowan i Affleck glumili su 1998. u filmu Fantomi čiji je izvršni producent bio upravo Weinstein. Iste godine u kinima se našao i Dobri Will Hunting, a Weinstein je producirao prethodno još dva filma u kojima je glumi o Affleck - Štakori iz shopping centra i Loveći Amy.

Iako u svojoj objavi na Facebooku, Affleck nije rekao da nije znao za prethodne optužbe, McGowan ljuta zbog njegove šutnje, prvo je odreagirala sa psovkom: 'Ben Affleck, odj***' - kratko je napisala.

Affleckova objava došla je kratko prije nego što je New York Times objavio priču o Gwyneth Paltrow i Angelini Jolie koje su također bile žrtve filmskog mogula.

Affleck i Paltrow bili su kratko u vezi krajem 90-ih, a u vrijeme kada ju je Weinstein napastovao hodala je s Bradom Pittom.

McGowan nije napala sam Afflecka. Obrušila se i na Matta Damona nazvavši ga 'profiterom bez kralježnice koji šuti' nakon što su navodno on i Russell Crowe 2004. godine pomogli zataškati priču o zlostavljanju.

U nedjelju je dugogodišnja novinarka koja prati Hollywood i kolumnistica portala The Wrap Sharon Waxman kazala kako je 2004. radila na priči koja je tvrdila kako je Fabrizio Lombardo, bivši šef Miramax Italy, podružnice filmskog studija Miramax, imao zadaću da Weinsteinu 'nabavlja' žene.

Waxman tvrdi da su je glumci zvali i jamčili za Lombarda, a priču o Weinsteinu je na kraju povuklo njezino uredništvo.

Ubrzo nakon Afflecka oglasio se i Damon te je odbacio sve optužbe i kazao kako nikad nije bio svjestan da Weinstein zlostavlja žene.

- Harvey me nazvao i rekao mi da pišu priču o Fabriziju kojeg sam znao sa snimanja 'Talentirani gospodin Ripley'. Organizirao nam je premijeru u Italiji i znao sam ga samo poslovno te sam tada bio na večeri u njegovoj kući. Harvey mi je rekao da Sharon Waxman piše priču o Fabriziju koja je vrlo negativna te da ju nezovem i kažem kakav je Fabrizio zaista. Stoga sam je nazvao i rekao joj što mislim o njemu - kazao je Damon i ponovio kako nije znao za ozbiljne optužbe na račun Waxmana.

- Samo da se zna, nikad ne bih sakrio priču kao što je ta. Ne bih to učinio ni za koga - kazao je Damon i dodao kako nikad nije bio svjestan što je radio Weinstein i kako mu je pozlilo kad je za to čuo.

New Yorker piše kako je Weinstein seksualno zlostavljao i napao 13 žena između 1990. i 2015. godine, a incidenti su opisani od diranja za intimne dijelove tijela do silovanja. Neki od ovih incidenata podudaraju se s osam optužbi o seksualnom zlostavljanju koje je prethodno otkrio The New York Times, a od kojih su neke završile novčanom nagodbom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:38