AMBASADOR DOBRE VOLJE

Ben Stiller, nakon posjeta izbjeglicama, snimljen i u Ukrajini: ‘Želim pojačati pozive na solidarnost‘

Glumac je nakon posjeta izbjeglicama u Poljskoj otišao i u Lavov

Ben Stiller je od 2016. godine ambasador dobre volje UNHCR-a 

 Albin Lohr-jones/Zuma Press/Profimedia/Albin Lohr-jones/Zuma Press/Profimedia

Glumac Ben Stiller snimljen je u nedjelju tijekom posjeta Ukrajini, nakon što je posjetio izbjeglice iz te zemlje koje su smještene u Poljskoj.

Fotoaparati su uhvatili filmsku zvijezdu u Lavovu, dok je telefonirao, kao i u druženju s manjom grupom ljudi.

Stillerov put u zapadni dio Ukrajine uslijedio je nakon što se sastao s izbjeglicama u Poljskoj kao ambasador dobre volje Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, objavio je dvije fotografije Stillera na Twitteru.

image

Ben Stiller je od 2016. godine ambasador dobre volje UNHCR-a

Albin Lohr-jones/Zuma Press/Profimedia/Albin Lohr-jones/Zuma Press/Profimedia

- Holivudski glumac Ben Stiller, UN-ov veleposlanik dobre volje, primijećen je u Lavovu - napisao je Gerašenko - Proveo je neko vrijeme s ukrajinskim izbjeglicama i na poljsko-ukrajinskoj granici. Hvala ti, prijatelju.

Tijekom svog boravka u Poljskoj, Stiller je na Instagramu podijelio svoje dojmove o susretu s obiteljima čiji su životi razoreni ratom i nasiljem u Ukrajini.

- Milijuni su bili prisiljeni napustiti svoje domove, a više od 90 posto su žene i djeca - napisao je glumac u jednoj objavi uz fotografije - Ovdje sam da se informiram, da dijelim priče koje govore o učinku rata na ljudske živote i da pomognem još glasnijim pozivima na solidarnost.

Na drugoj fotografiji koju je objavio glumca čvrsto grle malena djevojčica i dječak.

- U Poljskoj sam imao priliku upoznati neke obitelji koje su pobjegle od rata u Ukrajini. Ne znaju kad će se moći vratiti kući i hoće li imati domove u koje se mogu vratiti - napisao je Stiller uz fotografije. On nije prvi poznati glumac koji je posjetio Ukrajinu - Angelina Jolie bila je u Lavovu u travnju, a ranije je i Sean Penn boravio u Kijevu zbog snimanja dokumentarnog filma o ruskoj invaziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:24