UGLEDNI GLUMAC

BEN STILLER OTKRIO DA SE MJESECIMA BORIO SA STRAŠNOM BOLEŠĆU 'Nisam imao pojma da je imam, evo što mi je spasilo život'

 DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Ben Stiller je na Twitteru otkrio da mu je prije dvije godine dijagnosticiran agresivan oblik raka prostate koji je riješio operacijom u tajnosti.

50-godišnji glumac otkrio je istinu o ovom dijelu svog života u intervjuu u TV showu Howarda Sterna. Rekao je da mu je bolest dijagnosticirana u lipnju 2014, a već dva mjeseca poslije bio je na operaciji. U rujnu su mu rekli da je izliječen.

Ovim je istupom htio potaknuti muškarce da porazgovaraju sa svojim liječnicima i pobrinu se da redovito odlaze na kontrole. ‘Za mene je to bio kao grom iz vedra neba. Nisam imao pojma da sam bolestan’, rekao je Stiller.

Tumor je u njemu rastao pet godina i da nije obavio tumorske biljege antigena specifičnog za prostatu ne bi se na vrijeme otkrilo. Vijest je podijelio i na Twitteru gdje je objavio i tekst na svom blogu: ‘Imao sam rak prije nekoliko godina i htio sam nešto reći o tome i testiranju koje mi je spasilo život.’

Opisao je scenu kad mu je doktor saopćio da ima rak koja mu je djelovala kao scena iz nekog filma: ‘Glas urologa se naglo stišao kao u filmovima ili serijama kad nekome moraju reći da ima rak. Bio je to klasični Walter White trenutak, osim što se radilo o meni i nitko nas nije snimao.’

Nakon toga je, kaže, odmah išao pretražiti koji su sve muškarci preživjeli karcinom prostate i među imenima su se pojavili John Kerry, Jon Torre, Mandy Matinkin i Robert DeNiro, piše Daily Mail.

Tri mjeseca neizvjesnosti od dijagnoze do vijesti da više nema malignih stanica opisuje kao potpuno kaotične, ali s kojima se može poistovjetiti preko 180.000 muškaraca godišnje u Americi.

Stoga je pozvao sve koji mogu da čim prije obave pregled. ‘Da je moj doktor čekao, kao što društvo za borbu protiv raka sugerira, do 50. godine života, ne bih znao da u meni raste tumor još dvije godine.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 01:42