POZADINA SPEKTAKLA

Bernie, Lady Gaga, Melania: Ovo su viralni momenti s inauguracije koji su osvojili internet

Inauguracija Joea Bidena nije veliki događa samo za politiku, već i za društvene mreže, uvijek kritične, ali i spremne na zezanciju
Viralni momenti s inauguracije
 Instagram/Twitter/Afp/Screenshot Filma (kolaž)

Inauguracija Joea Bidena veliki je događaj ne samo za politiku, već, čini se, i za modu, na radost internetske javnosti, koja je uvijek kritična, ali i spremna na zezanciju.

Dok je 46. američki predsjednik za svoj veliki dan odabrao provjerenu američku klasiku, odijelo Ralpha Laurena, članovi njegove obitelji, suradnici i performeri, isticali su nove dizajnere, šampione američke kreativnosti. Ali naravno, ovaj pomno promišljeni pristup i dalje je ostavio prostor za komične internetske komentare.

Stoga donosimo pet viralnih trenutaka, ali i osoba vezanih uz inauguraciju.

1. MELANIA TRUMP

Iako uopće nije prisustvovala Bidenovoj inauguraciji, kao niti njezin suprug, Bidenov prethodnik, Melania Trump ukrala je pažnju javnosti.

image
Melania Trump
Alex Edelman

Dok su Joe Biden i Kamala Harris prisezali na nove političke pozicije u Washingtonu, Melania se, napokon slobodna, iskrcavala iz predsjedničkog aviona Air Force One u Floridi.

Prvo je jučer šokirala javnost i predstavnike medija svojim širokim osmijehom pri posljednjem izlasku iz Bijele kuće u elegantnom, crnom izdanju - zakopčanoj jakni Chanel i haljini Dolce & Gabbana, te skupocjenim dodacima - lakiranim salonkama Christian Louboutin čija je cijena 800 dolara (oko 5000 kn) te torbicom Birkin od krokodilske kože s potpisom francuske luksuzne kuće Hermes i čija je cijena oko 70.000 dolara, odnosno oko 430.000 kuna.

image
Donald Trump i Melania Trump posljednji put na izlasku iz Bijele kuće
Mandel Ngan/Afp/Profimedia

No, u avionu se presvukla i u Floridi se pojavila u dramatično drugačijem outfitu.

image
Donald i Melania Trump izlaze iz Air Force One zrakoplova u Palm Beachu
Noam Galai

Iz stroge crne kombinacije presvukla se u Gucci haljinu s uzorkom šesterokuta jarkih boja čija je cijena 3700 dolara, odnosno oko 23.000 kn.

image
Donald Trump i Melania na aerodromu u Floridi
Alex Edelman

No, osim skupocjenog outfita, Melania je odmah po slijetanju postala hit na Twitteru zbog svog nonšalantnog poteza.

Naime, Donald Trump je na izlasku iz aviona stao, pozirao fotografima i pozdravio novinare, a Melania je samo produžila.

Osim humorističnih opaski, javnost na Twitteru nagađa da je Trump već u avionu dobio zahtjev za razvod braka.

"Vidi se da joj je dosta svega", "Ona je službeno završila", "Ne j*** više Slovenka živu silu", samo su neki od komentara.

2. BERNIE SANDERS

Veteran s ljevice, senator Bernie Sanders (79) svojom je pojavom osvojio društvene mreže. On je, naime, bio je jedan od uzvanika na inauguraciji, no činilo se kako bi radije bio doma na kauču pod dekicom nego na Kapitolu.

image
Senator Bernie Sanders
Brendan Smialowski/Afp/Profimedia

Skučen na stolici na sklapanje, prekriženih ruku, s golemim pletenim rukavicama i zimskom jaknom borio se protiv zimskih uvjeta u Washingtonu. Doimao se kao simpatični djedica koji se našao na pogrešnom mjestu.

image
Senator Bernie Sanders
Jonathan Ernst

Vogue je u svom modnom presjeku inauguracije već objavio da "ništa na njemu nije izgledalo dobro", no unatoč tome internet je poludio.

Zamišljenog i dobro umotanog političara ekipa je na društvenim mrežama namontirala u najrazličitije situacije – od prvog reda na reviji i naslovnice Voguea do ovalnog ureda i prijestolja u “Igri prijestolja”.

3. GIRL BAND

Bilo da je sličnost namjerna (tko zna, možda je postojala WhatsApp grupa posvećena boji kaputa) ili slučajna, bivša prva dama Michelle Obama, nova američka potpredsjednica Kamala Harris i nova prva dama Jill Biden jučer su bile vizualno moćan trio u svojim komplementarnim kaputima - bordo boje, purpurne i tirkizno plave.

image
Joe, Kevin i Nick Jonas te Michelle Obama, Kamala Harris i Jill Biden
Twitter (kolaž)

Dakako, sve su izgledale sjajno, no komičnih usporedbi nije nedostajalo.

image
Barack Obama i Michelle Obama
-/Shutterstock Editorial/Profimedia
image
Kamala Harris s nećakinjom Amarom
Patrick Smith
image
Joe Biden i Jill Biden
Alex Brandon

One, međutim, nisu prve isprobale i zajedno ukomponirale ove nijanse. Već su ih preduhitrila planetarno popularna glazbeno nadarena braća JonasJoe, Kevin i Nick.

4. LADY GAGA

image
Lady Gaga u couture kreaciji modne kuće Schiaparelli
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Dežurni internetski komentatori brzo su usporedili raskošnu couture haljinu brenda Schiaparelli koju je Lady Gaga nosila izvodeći američku himnu s ridikuloznom opravom koju je nosila glumica Elizabeth Banks kao flambojantna Effie Trinket u filmskom serijalu “Igre gladi”.

image
Lady Gaga i glumica Elizabeth Banks kao flambojantna Effie Trinket u filmskom serijalu “Igre gladi”
Afp/Screenshot Filma (kolaž)

Lako je shvatiti ovu usporedbu.

U filmovima Trinket nosi bezbroj outfita koji garantiraju pažnju i vrište 'gledaj me', a nekako bi se taman uklopili u Gaginu garderobu.

image
Predimenzionirani broš Lady Gage simbolizira mir
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Osim toga, Gagin golemi broš golubice s maslinovom grančicom nekako je na trenutke baš podsjećala na pticu rugalicu.

image
Lady Gaga pjeva američku himnu
Andrew Caballero-reynolds

5. ELLA EMHOFF

S inauguracije je isplivala jedna sasvim nova zvijezda stila – Ella Emhoff (22), pokćerka nove američke potpredsjednice Kamale Harris.

image
Ella i Cole Emhoff, pokćerka i posinak Kamale Harris
Europa Press/Zuma Press/Profimedia

Studentica iz New Yorka dobro se snašla, uspostavljajući ravnotežu između brooklynskog kul stila i konzervativnosti Washingtona, a sve uz malo šljokica Miuccie Prade.

Ella je na inauguraciju stigla odjevena u savršeno skrojenom kaputu od tvida iz Miu Miu kolekcije jesen/zima 2020. koji je ukrašen brojnim perlama i oštrim ovratnikom.

image
Cole Emhoff i Ella Emhoff
Win Mcnamee

Trendseterice su na društvenim mrežama poludjele za ovim modelom koji stoji oko 26.000 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:54