LUDI ZA KUĆAMA

Beyonce i Jay-Z platili suludu cifru za svoju novu vilu: ‘Srušili rekord, a kuća kao betonski bunker‘

Kuća se gradila 15 godina i djelo je uglednog arhitekta Tadaa Ande. Početna cijena bila je čak 295 milijuna dolara

Beyonce je za kuću platila 200 milijuna dolara

Cijena- prava sitnica. Beyonce i Jay-Z platili su nevjerojatnih 200 milijuna dolara za vilu u Malibuu čime su oborili rekord cijena nekretnina u Kaliforniji. Prije njih najskuplja je bila kuća Marca Andreessena, koji je za vilu iskeširao 177 milijuna dolara.

image

Kuća u Malibuu

Papgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Na prvu kuća podsjeća na betonski bunker, jer izgrađena je od sirovog betona, a iz nje s imanja puca pogled na ocean. Za njen izgled zaslužan je arhitekt Tadao Ando, Japanac s Pritzkerom u džepu, a koji u susjedstvu trenutno radi na kući Kanye Westa.

image
Papgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Kuću je originalno naručio William Bell, poznati kolekcionar umjetnina, a samo imanje je platio 14.5 milijuna. Da bi se kuća izgradila trebalo je proći 15 godina.

image
Papgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Zanimljivo, oglašena cijena bila je znatno viša, i kretala se oko 295 milijuna dolara. Beyonce i suprug uvjerili su prodavatelja i prošli jeftinije.

Otkako su se Beyoncé i Jay-Z vjenčali 2008. godine, par redovito kupuje nekretnine, koje su kupovali i prodavali u New Yorku, New Orleansu, Miamiju, L.A.-u, Hamptonsu...

image

Beyoncé Knowles i Jay-Z

H.f.p.a./Hollywood Archive/Profimedia/H.f.p.a./hollywood Archive/profimedia

Beyonce je nedavno završila na naslovnicima brojnih medija zbog kontroverznog nastupa u Dubaiju u siječnju gdje je pjevala na otvorenju luksuznog hotela. Samo za taj nastup dobila je 24 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:01