ODLAZAK TINE TURNER

Beyonce odala počast svojoj glazbenoj ikoni: ‘Moja voljena kraljice, volim te beskrajno‘

Dvije glazbene dive udružile su se za zapanjujuću izvedbi "Proud Mary" na dodjeli Grammyja 2008.

Tina Turner i Beyonce

 Robyn Beck/Afp

Među brojnim najvećim glazbenim imenima današnjice, i Beyonce je odala počast svom idolu - Tini Turner. Nakon jučerašnje vijesti o smrti Kraljice rock‘n‘rolla, 41-godišnja pjevačica, koja je trenutne usred svoje svjetske turneje Renaissance, objavila je posvetu na svojoj web stranici.

"Moja voljena kraljice. Volim te beskrajno. Tako sam zahvalan za tvoju inspiraciju i sve načine kojima si utrla put. Ti si snaga i otpornost. Ti si oličenje moći i strasti. Svi smo tako sretni što smo svjedočili tvojoj dobroti i predivnom duhu koji će zauvijek živjeti. Hvala ti za sve što si učinila".

Beyoncé je dugo otvoreno govorila o svom divljenju prema Turner i o tome kako joj je rock legenda utrla put. Odajući priznanje velikoj glazbenici na dodjeli počasti Kennedy Centera 2005., pjevačica je kazala: "Svako malo, kad pomislim o inspiraciji, mislim na dvije Tine u mom životu, to je moja majka Tina i, naravno, nevjerojatna Tina Turner".

Tijekom odavanja počasti, Beyoncé se prisjetila kad je prvi put vidjela Turner kako nastupa: "Nikad u životu nisam vidjela ženu tako moćnu, tako žestoku, tako fantastičnu - i te noge!".

Tri godine kasnije, Beyoncé i Tina Turner udružile su se za zapanjujuću izvedbi "Proud Mary" na dodjeli Grammyja 2008. Za 80. rođendan Tine Turner 2019., Beyoncé je podijelila rukom pisanu poruku na svojoj web stranici: "Mojoj kraljici Tini Turner: Voljela sam te čitavog života. Ti si utrla put i omogućila još jednoj seoskoj djevojci da slijedi svoje snove. Toliko sam zahvalna što postojiš. Blagoslovljena sam s dvije Tine koje su me vodile kroz život. Sa svakim djelićem moje ljubavi i divljenja. Sretan, sretan, sretan, sretan rođendan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 10:52