'VOGUE' KOJI SE DUGO ČEKAO

BEYONCE U NAJINTIMNIJOJ ŽIVOTNOJ ISPOVIJESTI 'Saznala sam da sam potomak robovlasnika, dugo mi je trebalo da to prihvatim...'

 
 Profimedia, Face To Face A

Pop diva Beyonce Knowles (36) u velikoj ispovijesti koju je osobno napisala za magazin Vogue otkrila je mnoge do sada nepoznate detalje iz svog privatnog života, a progovorila je i o pitanju rase, pogledu na svoje tijelo, o svojoj djeci i kreativnosti.

Između ostalog otkrila je da je, istražujući svoje obiteljske korijene, shvatila da je potomak robovlasnika.

- Nedavno sam istraživala svoje podrijetlo i doznala da sam potomak robovlasnika koji se zaljubio u jednu od svojih robinja i oženio je. Trebalo mi je vremena da provarim tu spoznaju. Propitkivala sam što to sve znači i pokušala stvari staviti u neku perspektivu. Sad vjerujem da je to razlog zašto me Bog blagoslovio s blizancima koje sam rodila. To je bilo prvi put da je u meni mogla koegzistirati muška i ženska energija, i rasti u meni. Molim se za to da sam uspjela uništiti kletvu koja je moju obitelj pratila generacijama te da će moja djeca imati lakši život - kazala je Beyonce, navodeći da je prošla kroz pakao.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Navela je da je prošlost njezine obitelji puna problematičnih muško-ženskih odnosa, razorenih veza, zlouporabe moći i prevara.

- Tek kad sam to jasno vidjela, mogla sam se početi baviti time da počnem rješavati probleme u vlastitoj vezi - kazala je, aludirajući tako i na konflikte sa svojim suprugom Jay-Z-jem, za kojega se tvrdi da joj nije bio vjeran. Beyonce ga sad opisuje kao snažnu osobu i 'vojnika koji me podržavao kad sam nosila i rodila blizance, kćer i sina', koji se zovu Rumi i Sir.

Otkrila je i nešto što javnost dosad nije znala - blizance je, za razliku od prve kćeri Blue Ivy, zbog komplikacija tijekom porođaja rodila carskih rezom, a zbog svega je mjesec dana bila prikovana za krevet.

Kazala je i da je ovaj put puno bolje prihvatila svoje obline odnosno tijelo koje se mijenjalo tijekom trudnoće, za razliku od prve, kad je osobito bila pod povećalom javnosti koja je samo čekala vidjeti hoće li se nakon godina "savršenog tijela" udebljati. Priznala je da je tada učinila sve da već tri mjeseca nakon rođenja kćerkice u javnost dođe 'istesana', a kako bi svima to pokazala organizirala je i koncertnu mini turneju.

- Sada sam prihvatila svoje tijelo onakvo kakvo ono jest. Malo sam punija, i neka sam, mislim da je to autentično, napisala je u Vogueu.

Inače, fotografije Beyonce za Vogue je snimio 23-godišnji fotograf Tyler Mitchell, koji je ovim postao i prvi Afroamerikanac koji je snimio fotografiju za naslovnicu tog magazina.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

- Postoji toliko kulturnih i društvenih prepreka za ulazak u neka područja, želim učiniti sve što mogu da to prebrodimo, i da predstavimo drugačiji pogled na ljude koji se osjećaju kao da se njihov glas nikad ne čuje - rekla je Beyonce, koja je sa suprugom nedavno - i bez najave - objavila zajednički album "Everything Is Love".

Beyonce (beyonce / 06.08.2018)
Profimedia, Face To Face A

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:10