StoryEditor
TVRDI DA IMA DOKAZE

Bieber se sudski obračunava s dvije djevojke koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje

Pjevačevi odvjetnici podnijeli su tužbu za klevetu, a optužbe navodnih žrtava osporavaju dokumentima
Justin Bieber
 Lastarpix/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Pjevač Justin Bieber podignuo je tužbu protiv dvije anonimne žene koje su ga na društvenim mrežama optužile za seksualno zlostavljanje.

Žena po imenu Danielle, naime, na Twitteru je napisala kako ju je Justin silovao 9. ožujka 2014. godine u jednom hotelu u Austinu, gdje je pjevač nastupao na festivalu. Prema njezinoj priči, tada 20-godišnji Bieber pozvao je nju i grupu prijatelja u hotel Four Season, gdje ju je odveo u sobu i seksualno napastovao te joj zaprijetio da nikome ne smije otkriti što se dogodilo. Nakon što je njezina objava preplavila svjetske medije, ona je uklonjena, kao i profil.

Druga djevojka pod nadimkom Kadi optužila ga je za zlostavljanje u hotelu u New Yorku u ožujku 2015. godine. 

U podnošenju tužbe za klevetu protiv te dvije žene Bieberovi odvjetnici ističu da su optužbe protiv njega ustvari nemoguće i osporavaju ih dokumentima.

image
Justin Bieber
Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Kako Justin tvrdi, on se tog spornog 9. ožujka nije nalazio u tom hotelu, već je imao rezervaciju za hotel Westin, a odvjetnici ističu da će sve to potvrditi i njegova bivša djevojka Selena Gomez, s kojom je glazbenik bio u vezi i koja je tada bila s njime. 

Justin je na Twitteru priložio niz dokumenata i poveznica kojima dokazuje kako je te noći odsjeo u AirBnb-ovu smještaju u Austinu, a sljedeće u Westinu.

- Danielle je tvrdila da je bila seksualno napadnuta u hotelu Four Seasons, međutim, Bieber nije boravio u tom hotelu u ožujku 2014. i postoje brojni svjedoci i dokazi koji osporavaju Danielleinu zlonamjernu laž - piše u žalbi.

Što se tiče optužbe druge žene, Justinovi odvjetnici također ih osporavaju, a kao prilog tezi da je sve izmišljeno navode kako djevojka na svojim društvenim profilima stalno ističe kako želi postati slavna i biti zvijezda te kako je opsjednuta Justinom, koji u tom periodu nije bio u hotelu za što ga ona optužuje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2020 11:15